25. juni 2021
DMI?s tørkeindeks er blodrødt for Roskilde-området, hvor brandfaren i naturen derfor også er større end normalt.
DMI?s tørkeindeks er blodrødt for Roskilde-området, hvor brandfaren i naturen derfor også er større end normalt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knastør juni: Øget brandfare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knastør juni: Øget brandfare
Roskilde - 10. juni 2021 kl. 13:56
Af Steen Østbjerg

Sprøjten fra Roskilde Brandvæsen rykkede onsdag ud på en kort aftentur, da der kort før klokken 21 blev slået brandalarm fra Bakkegården.

arrow Læs også: Brand ulmede i timevis

Den kom fra det grønne areal for enden af Tårnvang, hvor der både er et par boldbaner og en lerkrukke til aske, men den varme krukke stod så tæt på et flethegn, at der var gået ild i hegnet.

Da sprøjten ankom, var kun anmelderen til stede, så hvem der havde været uforsigtige, vides ikke. Og branden var hurtigt slukket, så der var ingen dramatik.

Branden er dog en aktuel påmindelse om, at det er knastørt ikke kun i Roskilde, men på størstedelen af Sjælland. Efter en atypisk maj, der bød på efterårslignende vejr med masser af regn, har de sidste uger budt på sol og varme, som på rekordtid har tørret størstedelen af Danmark ud.

Det kan aflæses i DMI's tørkeindeks, hvor Roskilde Kommune ligger i et område, hvor indekset er helt oppe at ringe på maks. Hvad enten man bruger havegrillen eller bruger ukrudtsbrænderen, er der således al mulig grund til at udvide den største forsigtighed.

arrow Ukrudtsbrænder satte ild til carport
14. juni 2021 kl. 20:15 Opdateret: kl. 10:41
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk