4. august 2021
Morten Danholm Albrechtsen startede som ny leder af Vikingeskibsmuseets Café Knarr 16. marts, da museet lige var lukket ned på grund af corona. Nu er caféen åbnet og har fået hele pladsen foran, Tunet, til sin rådighed. Her er plads til over 100 gæster, men det er ikke forbeholdt cafégæster - man kan også slå sig ned med sin madpakke. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Morten Danholm Albrechtsen startede som ny leder af Vikingeskibsmuseets Café Knarr 16. marts, da museet lige var lukket ned på grund af corona. Nu er caféen åbnet og har fået hele pladsen foran, Tunet, til sin rådighed. Her er plads til over 100 gæster, men det er ikke forbeholdt cafégæster - man kan også slå sig ned med sin madpakke. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knarr skal være meget mere end en museumscafé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knarr skal være meget mere end en museumscafé
Roskilde - 17. juni 2020 kl. 14:06
Af Kristian Jørgensen

Da Vikingeskibsmuseet i Roskilde genåbnede i sidste uge, slog Café Knarr samtidig også dørene op igen. Og ligesom museet er caféen åbnet i en forandret udgave, som kommer til at folde sig endnu mere ud hen over sommeren. Den mest synlige ændring er, at caféen har fået betydeligt mere plads at brede sig på udendøre.

arrow Læs også: Gæster kan atter sejle i vikingebådene

På hele pladsen foran, Tunet, har caféborde fortrængt publikumsaktiviteter, så der nu er plads til 100 mennesker. Den plads vil caféen blandt andet udnytte til at tænde op i grillen og sætte et fadølsanlæg op på fredage og i weekenderne.

Samlingssted på havnen

Det skal selvfølgelig trække gæster til Knarr, men alle kan slå sig ned på pladsen, uanset om de er kunder i caféen eller bare vil sidde og nyde udsigten med deres medbragte madpakke.

Hensigten med det er, at Knarr skal forbedre hele havneområdet og få flere lokale til at bruge stedet, fortæller Morten Danholm Albrechtsen, der er ny leder af museumscaféen.

- Der mangler noget, hvor folk kan samles, hygge sig og mærke den gode stemning. Det er begrænset til de få bænke, der er på havnen, så der er ikke noget sted, hvis ikke man er betalende gæst et sted. Hvis man bare skal sidde og nyde solen eller en øl, er man velkommen til at komme her, siger han.

Manglede plads

Pladsen har også været tiltrængt for Café Knarr, der før kun havde 20 udendørs pladser - heraf halvdelen under halvtag - hvilket var alt for lidt på en sommerdag uden corona.

- Når det bliver over 20 grader, skal man jo ikke sidde herinde og lytte til kaffemaskinen, siger Morten Danholm Albrechtsen, mens der højlydt bliver kværnet bønner til espressoen.

Det er dog ikke til at vide på nuværende tidspunkt, om caféen får lov at beholde hele området til næste år, da det er blevet omdannet fra betalingsområde for museet på grund af coronahensyn, der giver caféen mere pladsbehov og har fået Vikingeskibsmuseet til at flytte publikumsaktiviter midlertidigt ud på plænen foran museet.

Kenn Thomsen

Der har været en ok tilstrømning til Café Knarr
efter genåbningen, men det er milevidt fra
travlheden på en normal sommer. Trods corona
mener den nye leder også, at caféen har potentiale
til mere ved at henvende sig mere til et lokalt
publikum. Foto: Kenn Thomsen


Mærkelig start

Morten Danholm Albrechtsen startede som leder af caféen 16. marts, lige efter coronaen lukkede både café og museum.

- Jeg har ikke rørt en finger i køkkenet fra 16. marts til 8. juni. Det var meget mærkeligt at sidde med så meget administrativt og skrive scenarier for, hvordan åbningen måske skulle se ud, siger cafélederen med en fortid hos Jespers Torvekøkken og restauranten Høst - og de sidste par år med bopæl i Roskilde.

Han har endnu ikke ændret det store på menukortet, da han først vil se, hvordan stedet og personalet fungerer i aktion, inden han udvikler menuen.

Knarr kommer til at fortsætte den nordiske stil, da caféen stadig har et dogme om at bruge råvarer, der var tilgængelige i vikingetiden, som også kan strækkes til, hvad vikingerne fik adgang til fra deres rejser rundt i verden.

Mere børnefamilie

Planen er dog at ramme lidt bredere end den lidt smalle menu med sandwich og fladbrød. En fish and chips med kålremoulade og rodfritter er allerede prøvet som tavleret og kan ende fast på menuen, ligesom en burger - uden cheddar, agurk og tomat qua vikingereglen - er under opsejling.

En opgradering af børnemenuen er også et kernepunkt, for Morten Danholm Albrechtsen vil satse mere på børnefamilier og bedsteforældre med børnebørn, som er et stort publikum, der har været lidt overset i fokuseringen på turisterne, men de kommer nærmest »af sig selv« til caféen, når de altså er i landet, hvorimod der skal gøres mere for at tiltrække det hjemlige publikum.

Kenn Thomsen

Café Knarr vil udvide sin menu, men fortsætter
sit dogme med kun at bruge råvarer, der var
tilgængelige i vikingetiden. Foto: Kenn Thomsen


arrow Sommerdans er aflyst - men en forening holder ved
27. juni 2020 kl. 14:02 Opdateret: kl. 18:00
arrow Gæsterne er tilbage på Vikingeskibsmuseet
08. juni 2020 kl. 16:27 Opdateret: kl. 16:27
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk