19. april 2021
De seneste dage har der været lang ventetid i Roskilde Kongrescenter på en kviktest for Covid-19. Foto: Lars Ahn Pedersen
De seneste dage har der været lang ventetid i Roskilde Kongrescenter på en kviktest for Covid-19. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knapt så hurtigtest: Her var der halvanden times ventetid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knapt så hurtigtest: Her var der halvanden times ventetid
Roskilde - 25. februar 2021 kl. 15:28
Af Lars Ahn Pedersen

Man skal væbne sig med tålmodighed, hvis man vil have taget en lyntest for Covid-19 i Roskilde Kongrescenter. Torsdag kunne man ifølge testudbyderen Falcks hjemmeside risikere helt op til 90 minutters ventetid i Roskilde, og dagen før skulle folk forberede sig på at stå i kø i 40 minutter, før de kunne få stukket en vatpind op i næsen.

arrow Læs også: Test af flere to gange om ugen skal bane vej for genåbning

Da DAGBLADET kiggede forbi ved 15-tiden, var ventetiden reduceret til 75 minutter, og ingen stod i kø udenfor, men kun inde i centeret.

Det gjorde Roskilde til det sted på Sjælland, hvor der var længst ventetid. Til sammenligning var ventetiden i Køge 30 minutter, og i Ringsted var den på et kvarter, mens der ikke skulle være nogen ventetid af betydning de øvrige teststeder. På landsplan er det kun Gigantium i Aalborg, hvor folk har skullet vente lige så længe som i Roskilde, mens ventetiden i Aarhus var på 50 minutter.

Ifølge Falcks kommunikationsansvarlig Lisbeth Nedergaard skyldes den lange ventetid simpelthen, at der er mange, som er mødt op for at blive testet, og det er noget, der også er set i forbindelse med de andre gange, hvor statsminister Mette Frederiksen har holdt pressemøde på landsdækkende tv og har opfordret til det.

- Roskilde er et af de steder, hvor der er mest run på. Jeg ved, det er noget, der bliver monitoreret på hele tiden, og jeg er sikker på, at der vil blive handlet på det, så ventetiden kan blive bragt ned, siger Lisbeth Nedergaard.

Falck har planer om at åbne endnu flere teststeder landet over, men kan endnu ikke sige, hvor de kommer til at være.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk