14. juni 2021
Thilde Bøgh-Jensen (t.v.) og Maria Mona Olsen siger nej. De vil ikke have at politikerne lukker fritidsklubben Engen. De to 12-årige piger har startet en underskriftindsamling for deres sag. Foto: Lars Kimer
gallery icon

Se billedserie

Thilde Bøgh-Jensen (t.v.) og Maria Mona Olsen siger nej. De vil ikke have at politikerne lukker fritidsklubben Engen. De to 12-årige piger har startet en underskriftindsamling for deres sag. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klublukning: Maria og Thilde siger nej - og det gør 1127 andre også

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klublukning: Maria og Thilde siger nej - og det gør 1127 andre også
Roskilde - 07. september 2018 kl. 06:01
Af Lars Kimer

Indtil i sidste uge var de bare to 12-årige piger, som tullede rundt i Jyllinge. De cyklede til skole og var glade for at gå i klub. Men det ændrede årets budgetforlig i Roskilde Kommune i dén grad.

arrow Læs også: Engen kan overleve på deltid

I en uge har Maria Mona Olsen og Thilde Bøgh-Jensen været klubaktivister. Deres mission er, at Klub Engen ikke skal lukkes, sådan som partierne bag budgetforliget ellers har aftalt.

Pigernes synspunkt deles af mange i Jyllinge og indtil nu har de to samlet 1127 underskrifter i byen. De brugte en stor del af deres lørdag på at stå på torvet foran Kvickly for at samle underskrifter ind.

- Jeg startede med at græde, da jeg hørte politikerne vil lukke Engen. Måske det er en stor grund, de kan sælge. Men her er skov, natur og dyr. Det er noget helt andet end computer og indeliv, som der er meget af på Kometen og Poplen, siger Maria Mona Olsen, som startede underskriftindsamlingen. Hurtigt kom Thilde Bøgh-Jensen med, og fire-fem andre har også hjulpet til.

- Jeg har venner, der går på Poplen. De synes heller ikke, det er fedt. De siger, at der så bliver for lidt plads hos dem, hvis os fra Engen skal derned på klub. Her på Engen taler vi om, at tilbuddene ikke er de samme, og vi vil miste det klubliv, vi elsker, forklarer Maria Mona Olsen.

De to piger har allerede fået lovning på, at de må overrække de mange underskrifter til borgmester Joy Mogensen, når der bliver holdt borgermøde i Jyllinge om en uge, torsdag den 13. september klokken 19 på Jyllinge Skole.

- Jeg vil sige til hende, at hun begår en fejl. Det er en fejl at lukke Engen, siger hun.

Det er ikke fordi de to piger ikke har fyldt posen med argumenter for at holde liv i Engen. De har sat sig ind i, hvem der kommer på stedet.

- Børnehaver, dagplejere og vuggestuerne kommer her om formiddagen. Roskilde Ungdomsskole kommer her af og til, og en gang imellem er her skoleundervisning. I weekenden kigger de lokale forbi for at hilse på dyrene, forklarer de to.

- På den måde er Engen meget mere end en fritidsklub. Det tror jeg ikke, politikerne er klar over, siger Thilde Bøgh-Jensen, som ikke selv går på Engen.

- Jeg er veninde med Maria, og jeg kan se, det bekymrer hende, så naturligvis vil jeg hjælpe, siger hun.

Indsamlingen af underskrifter fortsætter fredag ved Rema, lørdag i centret og søndag bliver der samlet ind fra dør til dør.

arrow Stor opbakning til at redde Engen med støtteforening
30. april 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 12:03
arrow Klub får en ekstra livline
25. april 2019 kl. 18:25 Opdateret: kl. 13:30
arrow Forældre vil redde fritidsklub med støtteforening
18. april 2019 kl. 08:43 Opdateret: kl. 11:56
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk