1. november 2020
Roskilde Kommunes klimapris går til Umove, der hjælper kommunen med at udskifte byens busser med elbusser. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Roskilde Kommunes klimapris går til Umove, der hjælper kommunen med at udskifte byens busser med elbusser. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klimapris til elbus-løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimapris til elbus-løsning
Roskilde - 17. november 2018 kl. 05:13

Umove, der har hjulpet Roskilde Kommune med at udskifte byens busser med el-busser, har vundet Roskilde Kommunes Klimapris, der blev overrakt for andet år i træk og gives for at have gjort den største indsats for omstilling til grøn og bæredygtig produktion i Roskilde Kommune.

arrow Læs også: Borgerne skal fornemme at den stabile kurs fortsætter

De øvrige nominerede var WeDoWood, Aquagreen, DAMIFO og CityLogistik.

- Umove vinder prisen, fordi de har været risikovillige og hjælper Roskilde Kommune med omstillingen til el-busser, som er et virkeligt stort skridt - det hjælper ikke bare os, men inspirerer også andre kommuner til at gå den vej, siger Jeppe Trolle, formand for Klimarådet i Roskilde Kommune.

Prisen blev overrakt i forbindelse med dette års COconference på Roskilde Universitet, hvor der også blev præsenteret løsningsforslag på nogle af samfundets mest komplekse udfordringer. De lokale virksomheder Argo, Boligselskabet Sjælland, De Forenede Dampvaskerier, DSV Transport, Fors, IST, Roskilde Kommune, Roskilde Festival og Rockwool havde inviteret innovatører fra hele landet til Roskilde for at give deres bud på, hvordan FNs Verdensmål kan bidrage til forretningsudvikling?

I alt har 1600 aktører arbejdet med de komplekse udfordringer, og det har resulteret i 92 unikke løsningsforslag, hvoraf 23 blev præsenteret foran 200 deltagere på konferencen. De udvalgte vinderløsninger vil i samarbejde med udfordringsgiverne gå videre til næste fase med test, validering og potentielt implementering af løsningerne.

Foruden de udvalgte vinderløsninger blev løsningen med størst mulig indflydelse på FNs Verdensmål kåret med en præmie på 20.000 kroner. Præmien gik til innovatøren Flow Loop, der med deres innovative brusesystem sparer op til 75 procent på energiforbruget og 85 procent på vandforbruget - samtidigt med at de forbedrer badeoplevelsen i kraft af et øget flow.

- Det COCONF kan, er at inspirere os alle sammen til at blive mere bæredygtige og for os at se er FN's Verdensmål en gave i forhold til udvikling, siger Lars Frelle-Pedersen, direktør for DI Digital.

arrow Ny borgmester er ingen stemmesluger
29. juni 2019 kl. 05:42 Opdateret: kl. 22:12
arrow Roskildes ny borgmester er fundet
28. juni 2019 kl. 20:46 Opdateret: kl. 13:42
arrow Valg af borgmester udskudt
27. juni 2019 kl. 18:32 Opdateret: kl. 18:32
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk