20. september 2019
Den 62-årige onkel mente, at anklagen om blufærdighedskrænkelse skyldtes, at niecen var midt i et teenageoprør. Retten fandt hende dog meget troværdig, og hendes forklaring blev støttet af andre vidner, så onklen blev fundet skyldig. Foto: Katrine Wied
Den 62-årige onkel mente, at anklagen om blufærdighedskrænkelse skyldtes, at niecen var midt i et teenageoprør. Retten fandt hende dog meget troværdig, og hendes forklaring blev støttet af andre vidner, så onklen blev fundet skyldig. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klam onkel: Befamlede 12-årig niece

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klam onkel: Befamlede 12-årig niece
Opdateret 12. oktober 2018 kl. 09:16
Roskilde - 11. oktober 2018 kl. 15:49
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I to et halvt år turde en nu 16-årig pige fra Viby ikke at sige noget om, at hun var blevet krænket af sin onkel.

Det fortalte hun i Retten i Roskilde, hvor onklen fik en betinget dom for blufærdighedskrænkelse og desuden blev dømt til at erstatning til sin niece.

Det var nytårsaften 2014, onklen ikke kunne holde fingrene for sig selv. Et par timer efter midnat lå onklen i sofaen og så fjernsyn, mens hans dengang 12-årige niece sad over for ham i en stol. Han bad hende komme over i sofaen, og der befølte han hende blandt andet på brysterne og på hendes kønsdele, indtil pigen rejste sig og gik.

- Hvis nogen spørger, er det her aldrig sket, sagde onklen ifølge pigens forklaring.

Hun fortrængte, hvad der var sket, og først da hun stod for at skulle konfirmeres, fortalte hun et par veninder om det. I mellemtiden var hun selv blevet bevidst om, at det, onklen gjorde, ikke var i orden, og veninderne opfordrede hende til at tale med en voksen om det. Det ventede hun med at gøre til efter sin konfirmation, fordi hun ikke ville skabe kaos i familien lige op til en stor festdag. Men da den var overstået, gik hun til en lærer, der kontaktede kommunen, og derefter blev der indgivet politianmeldelse mod onklen.

Onklen, som er 64 år, nægtede sig skyldig i retten, som imidlertid fandt pigens forklaring meget sikker, sammenhængende og troværdig og dømte ham for blufærdighedskrænkelse.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk