22. februar 2020
Det standsede digebyggeri i Jyllinge Nordmark kan komme i gang igen, hvis klagere, kommune og digelag bliver enige om en kompensation. Foto: Kenn Thomsen
Det standsede digebyggeri i Jyllinge Nordmark kan komme i gang igen, hvis klagere, kommune og digelag bliver enige om en kompensation. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klagere vil lukke digesag mod betaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klagere vil lukke digesag mod betaling
Roskilde - 21. marts 2019 kl. 12:25
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis der kommer penge på bordet, kan klagen over digebyggeriet i Jyllinge Nordmark blive trukket tilbage, så anlægget kan blive gjort færdigt.

arrow Læs også: Digeformand: - Hvor højt står en hastelov på regeringens dagsorden?

Klagerne har givet Roskilde Kommune et udspil til en kompensation for at trække deres klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet tilbage. Parterne er endnu ikke enige om et beløb til de syv grundejere, som der er klaget på vegne af.

- Borgerne i området skal betale halvdelen, og hvor meget kan vi bruge af borgernes penge på, at de har valgt at stoppe arbejdet? Vi føler lidt, at det er en gidseltagning, og at vi betaler løsepenge, siger Mogens Hallager fra Jyllinges digelag.

Borgerne i Jyllinge Nordmark betaler halvden af diget og dermed også halvdelen af kompensationen, og derfor skal digelaget acceptere beløbets størrelse. Det skal opvejes med de næsten tre måneders ventetid på at få afgjort klagen og udgifterne til det stillestående byggeri, som dog ikke bliver så høje som frygtet.

- Vi er villige til at give et beløb, for det er jo en form for ekspropriation. Men deres grunde bliver ikke taget, og det beløb, de vil kunne få i ekspropriationsnævnet, er ikke ret stort. Omvendt er vi også interesseret i at komme videre, siger Mogens Hallager.

En kompensation bliver kun udbetalt, hvis Miljø- og Fødevareklagenævnet lukker sagen som konsekvens af, at klagen bliver trukket tilbage.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde torsdag den 21. marts. Du kan købe adgang til at læse dagens avis på linket her:

arrow Forbereder sig på endnu en vinter uden kystsikring
23. juli 2019 kl. 12:56 Opdateret: kl. 12:56
arrow Ingen smutveje til kystsikring
21. maj 2019 kl. 12:59 Opdateret: kl. 12:59
arrow Pres på staten for at kystsikre
21. maj 2019 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:03

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk