21. oktober 2021
Jakobskirken kan ikke holde tøndeslagning i år, men er kommet med et bud på, hvor børnefamilierne kan fejre fastelavn. Foto: Lars Kimer
Jakobskirken kan ikke holde tøndeslagning i år, men er kommet med et bud på, hvor børnefamilierne kan fejre fastelavn. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirken byder ind med virtuel fastelavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirken byder ind med virtuel fastelavn
Roskilde - 02. februar 2021 kl. 19:10

Jakobskirken kan i år ikke invitere til tøndeslagning til fastelavn, men børnene skal alligevel ikke snydes for den traditionelle udklædningsfest.

arrow Læs også: Voksne om fastelavn da de var børn: Hyggeligt

- Vi har lagt hovederne i blød, for selvfølgelig må vi ikke mødes, som vi plejer, hverken til gudstjeneste eller til tøndeslagning, men vi har fundet på noget andet, siger sognepræst Marianne Pedersen i Jakobskirken.

Løsningen er blevet en mellemting mellem en gør-det-selv-fastelavn og en virtuel fest. På hjemmesiden www.jakobskirken.dk vil der fra onsdag den 3. februar være en video med præsten om, hvordan alle kan blive klædt ud og klædt på.

Derudover vil der fra starten af uge seks blive sat et kæmpe fastelavnsris op udendørs foran Jakobskirken. Børn og voksne inviteres til at hænge pynt op på riset.

Endelig kan børnene klæde sig ud derhjemme og gå catwalk, ligesom de plejer at gøre til fastelavn i Jakobskirken og lade far eller mor fotografere. Hvis billederne lægges på Jakobskirkens facebookside, deltager man i konkurrencen om nogle fine præmier. Der er åbent for foto på facebooksiden 11.-16. februar. Vinderne får besked direkte.

Fastelavn i Jakobskirken plejer at samle omkring 100 deltagere, og kirken satser på, at traditionen vender tilbage i 2022.

arrow Jubii det er fastelavn: Vaskemaskine og frihedsgudinden gik kat-walk
22. februar 2020 kl. 14:56 Opdateret: kl. 14:56
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk