21. oktober 2021
Arbejdet med bogen har givet Brian Christensen et nyt forhold til sin hjemby, fordi han nu kender de historier, der knytter sig til mange af stederne.
gallery icon

Se billedserie

Arbejdet med bogen har givet Brian Christensen et nyt forhold til sin hjemby, fordi han nu kender de historier, der knytter sig til mange af stederne.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendte fortæller om Roskilde i ny bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendte fortæller om Roskilde i ny bog
Roskilde - 02. november 2011 kl. 14:33
Af Lars Ahn Pedersen
Roskilde: En fyreseddel kan føre til meget. Bare spørg journalisten Brian Christensen fra Roskilde, som i sommeren 2010 blev fyret fra Danmarks Radio og pludselig havde masser af tid til overs.

Det har ført til, at han har skrevet bogen "Mit Roskilde," hvor han har interviewet en række kendte personer om deres forhold til byen. De medvirkende er Lise Nørgaard, Ib Michael, Fuzzy, Lis M. Frederiksen, Uffe Kornerup, Jan Lindhardt, Anna Skov Hansen, Lotte Fang-Borup, Jens Winther Senior og Dan Hacke.
arrow Læs også: Lokalhistoriker fejret med julesang af Drachmann

Bogen udkommer lørdag den 5. november og kan kun købes hos Flensborg Bog & Idé på Stændertorvet i Roskilde. Brian Christensen nåede i øvrigt at gå arbejdsløs, for på sin sidste arbejdsdag fik han et tilbudt et andet job i DR, men skrev alligevel bogen, da han havde indgået en aftale med Flensborg.

Selv om Brian Christensen på forhånd kendte Roskilde godt via sin opvækst, har arbejdet med bogen givet ham et nyt syn på byen.

- Når jeg kører forbi Svendsvej, tænker jeg nu, at det var her, Jens Winther havde sit første værksted. Jeg ved, at det var i Bredgade, at Ib Michaels fantasiverden blev skabt, og at Fuzzy så befrielsen oppe fra sin fasters vindue på Stændertorvet. Roskilde er blevet endnu mere levende for mig, og det er mit håb, at bogen vil have den samme virkning på folk, som læser den, og at de vil tænke over deres egne oplevelser, siger han.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.
arrow Lotte Fang går efter guldet
28. november 2018 kl. 16:43 Opdateret: kl. 12:38
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk