20. januar 2019
Hankatten Dior har fået amputeret halen, efter den brækkede. Det kan næsten kun være sket ved, at nogen har svinget katten rundt i halen. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Hankatten Dior har fået amputeret halen, efter den brækkede. Det kan næsten kun være sket ved, at nogen har svinget katten rundt i halen. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kattemishandling bliver ikke efterforsket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kattemishandling bliver ikke efterforsket
Roskilde - 12. februar 2018 kl. 12:49
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Katte er gentagne gange blevet mishandlet eller er forsvundet fra et kvarter i Gadstrup.

arrow Læs også: 21-årige nikkede skalle på Hestetorvet

En af katteejerne, Lars Petersen, har anmeldt mishandlingen til politiet og angav også en person, som flere i nabolaget har mistænkt.

Midt- og Vestsjællands Politis dyreenhed har dog lukket sagen efter at have talt med konen til den mistænkte.

- Jeg ved godt, at politiet mangler ressourcer, og at de skal kunne bevise nogle ting. Det er bare mærkeligt, at man har en dyreværnsenhed og en sag med så mange indicier, som man ikke efterforsker overhovedet. Det piner mig lidt, at det skal være på den måde, for så kan man lige så godt lade være med at have en dyreværnsenhed, siger Lars Petersen.

Katteejerne er ikke alene om frustrationen. Den bliver delt af Dyrenes Beskyttelse.

De er gået ind i sagen og hjælper gerne politiet, men organisationen oplever ofte, at mishandlingssager strander på grund af manglende ressourcer til efterforskning.

- Vi skal nok gøre fodarbejdet, hvis de sørger for, at der er nogle mennesker, vi kan gå til i den enkelte politikreds. Tættere samarbejde er noget, vi har kaldt på i rigtig mange år, siger Tobias Holm, der er områdeformand for Dyrenes Beskyttelse i Roskilde.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Midt- og Vestsjællands Politis dyreenhed, men DAGBLADET har set begrundelsen for at lukke sagen.

De lægger vægt på, at der hverken er tekniske beviser eller vidneudsagn, som kan give en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart.

Artiklen er en forkortet version af flere artikler bragt i DAGBLADET Roskilde mandag den 12. februar. Du kan købe adgang til at læse dagens avis på linket her:

arrow Vold: Brækkede næsen i Jernbanegade
12. februar 2018 kl. 10:30 Opdateret: kl. 10:30
arrow Nyt røveri: Skubbede ekspedienten omkuld i outlet
12. februar 2018 kl. 10:24 Opdateret: kl. 10:24

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk