12. juli 2020
FC Roskilde A/S fik ingen økonomisk håndsrækning fra Roskilde Kommune. Foto: Anders Ole Olsen
FC Roskilde A/S fik ingen økonomisk håndsrækning fra Roskilde Kommune. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kassen er smækket i for FC Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kassen er smækket i for FC Roskilde
Roskilde - 03. juni 2020 kl. 11:25
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver ikke givet en eneste ekstra kommunal krone til FC Roskilde A/S på grund af coronakrisen.

arrow Læs også: FC Roskilde har tabt 16 mio. kr. på otte år

Det står fast efter dagens møde i kommunens økonomiudvalg, hvor der skulle tages stilling til FC Roskildes ansøgning om at skrue op for den sponsoraftale, der findes i forvejen mellem kommunen og fodboldaktieselskabet.

Som tidligere omtalt i DAGBLADET, bad FC Roskilde A/S i maj kommunen om at sende flere penge, helt præcis en halv million kroner, der kunne hjælpe selskabet i en tid, hvor fodbolden ikke har var i spil. Virksomheden har nok at slås med i forvejen. Ud over at ligge sidst i 1. division gav 2019 et underskud på 6,5 millioner kroner, lige som der er et uafsluttet retsligt efterspil med Christian Lønstrup, der blev fyret som træner sidste år. Det kan ende med at koste FC Roskilde yderligere 348.000 kroner.

I den situation foreslog FC Roskilde A/S, at kommunen lagde yderligere en halv million kroner oven i sponsoraftalen, hvilket ville betyde en fordobling af provenuet til fodboldselskabet, fordi den bestående sponsorkontrakt med kommunen lyder på 600.000 kroner, hvoraf 100.000 kroner er øremærket til Roskilde KFUM og DBU's Topcenter dér.

I det jyske er der flere eksempler på, at både fodbold- og håndboldklubber på det seneste har fået coronahjælp fra deres hjemkommuner, og FC Roskilde forestillede sig, at forøgelsen af sponsorbeløbet skulle modsvares af ekstra ydelser fra klubben, fx foredrag eller oplevelser for svage grupper i forbindelse med FC Roskildes kampe - men det kommer ikke til at ske i Roskilde. Dertil er kommunen ganske enkelt selv for økonomisk trængt.

- Vi har valgt ikke at imødekomme ansøgningen. Vi ville rigtig gerne have gjort det, men er ikke i en økonomisk situation, hvor vi har en halv million kroner at give ud til den slags, så af hensyn til økonomien og den aftale, vi har med FC Roskilde, kører vi videre med det, vi har, siger borgmester Tomas Breddam (S).

- Hvis vi var gået ind i at åbne en Covid-19-boks, ville det desuden kunne åbne andre flanker, så vi kunne stå med flere ansøgninger, og det er vi ikke interesserede i, tilføjer borgmesteren.

arrow Sådan blev FC Roskilde reddet fra konkurs
05. april 2019 kl. 08:28 Opdateret: kl. 08:28
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk