23. april 2021
Det er lykkedes folkene bag Kapduen, at få skibet erklæret bevaringsværdigt, fortæller de i en pressemeddelelse. Foto: Lars Kimer
Det er lykkedes folkene bag Kapduen, at få skibet erklæret bevaringsværdigt, fortæller de i en pressemeddelelse. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kapduen erklæret bevaringsværdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kapduen erklæret bevaringsværdig
Roskilde - 26. oktober 2017 kl. 11:05

Siden foråret har foreningen Kapduens Venner med udgangspunkt i Jyllinge, arbejdet på at restaurere og klargøre Danmarks største bevaringsværdige bundgarnsjolle Kapduen til sejlads med gæster på Roskilde Fjord.

arrow Læs også: Bevaringsværdig kutter lander tre flotte donationer

En vigtig milepæl er nu nået da træskibsbevaringsfonden har godkendt Kapduen som bevaringsværdig. Med godkendelsen som bevaringsværdig følger foruden anerkendelsen fordelagtige lånemuligheder i skibsbevaringsfonden, skriver gruppen i en pressemeddelelse.

Kapduens Venner, der pt. tæller op mod 20 frivillige, har får overdraget skibet af den hidtidige ejer for en krone. Foreningen har som vision at Kapduen skal ud og sejle med passagerer i Nationalpark Skjoldungernes Land båret af frivillige kræfter.

Bag initiativet med at gøre Kapduen til et sejlende fartøj med udgangspunkt i Jyllinge står Freddy Petersen, strandinspektør Sam Christensen, byrådspolitiker Morten Gjerskov og havnefoged i Jyllinge Lystbådehavn . De har siden det tidlige forår arbejdet på at etablere foreningen Kapduens Venner og gøre fartøjet sejlklart.

Teknisk set er Kapduen reddet da bunden nu er 100% sejlklar og motoren har været startet. Der udestår stadig betydelige restaurerings opgaver og skal rejses penge til at skibet kan komme på værft, da ikke alle opgaver kan løses af frivillige.

At skibet nu er erklæret bevaringsværdigt betyder, at der kan arbejdes endnu tættere sammen med Nationalparken Skjoldungernes Land om at udvikle sejlturene på fjorden.

Kapduens Venner mangler i øvrigt en elektriker og flere skibsførere til de tre guidede sejlture per uge fra næste sejlsæson.

- Et par tømre kan vi også bruge og skulle der være folk som har en skilling til overs som de vil donere til projektet, så siger vi heller ikke nej, lyder det fra Freddy Pedersen.

arrow Plan om ny turbåd på Roskilde Fjord: Her skal den sejle
27. februar 2018 kl. 15:31 Opdateret: kl. 14:52
arrow Video: Kutter fri, men nu haster det, for der er hul i skroget
22. april 2017 kl. 08:12 Opdateret: kl. 17:51
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk