9. juli 2020
FGU Roskilde har det første skoleår til huse i blandt andet de her pavilloner lige ud til det stætkt trafikerede kryds mellem Københavnsvej og Østre Ringvej. Det gør ikke ligefrem dagene mere behagelige på skolen, der i forvejen er ramt af opstartsproblemer. Foto: Steen Østbjerg
FGU Roskilde har det første skoleår til huse i blandt andet de her pavilloner lige ud til det stætkt trafikerede kryds mellem Københavnsvej og Østre Ringvej. Det gør ikke ligefrem dagene mere behagelige på skolen, der i forvejen er ramt af opstartsproblemer. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kaos-start i skurvogne for ny uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kaos-start i skurvogne for ny uddannelse
Roskilde - 14. september 2019 kl. 07:07
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har ikke været nogen let første måned for den splinternye fgu-uddannelse i Roskilde. Som andre fgu-skoler landet over har den været ramt af, at en række ramme-forhold for den nye uddannelsesform ikke har været på plads, men i Roskilde har elever og lærer oven i købet døjet med ringe fysiske forhold.

arrow Læs også: FGU-elever fejret for at klare svært skoleår

Skolen har endnu ikke fået egnede lokaler og må tilbringe hele sit første år i en lappeløsning på den tidligere produktionsskole, hvor der er opstablet pavilloner som undervisningslokaler. De ligger lige ud til den trafikerede Københavnsvej, og oven i købet har skolen lærermangel, så klasserne bliver overfyldt og tæt på ulidelige at være i.

- Der er klart, at der er problemer omkring de pavilloner, og det er vi opmærksomme på. Jeg har taget kontakt til direktøren og skoleledelsen for at høre, hvordan vi kan forbedre vikårene for både elever og lærere, siger Jette Henning, der er formand for FGU Øst, som tæller fem nye skoler i Roskilde, Høje-Taastrup, Solrød, Greve og Lejre.

Til næste skoleår skal fgu flytte til Maglegårdsvej i hjerneskadecenteret Bomis nuværende lokaler. Bomi flytter i stedet ind i lokaler på Roskilde Handelsskole, som Roskilde Kommune skal ombygge for 18,5 millioner kroner.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde lørdag den 14. september. Du kan købe adgang til at læse dagens avis på linket her:

arrow Genopretning skal i hus før FGU kan købe Bomi
07. februar 2020 kl. 08:16 Opdateret: kl. 08:09
arrow Elever ville strejke: Fgu's undervisning halter stadig
22. november 2019 kl. 14:24 Opdateret: kl. 12:08
arrow FGU Roskilde er blevet til efter en elefantgraviditet
13. august 2019 kl. 15:42 Opdateret: kl. 15:42
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk