25. september 2021
"Det glubske vildsvin" kalder Mette BL Thomsen dette billede. Foto: Mette BL Thomsen
gallery icon

Se billedserie

"Det glubske vildsvin" kalder Mette BL Thomsen dette billede. Foto: Mette BL Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kan du se vildsvinet? Brug fantasien til at finde dyr i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan du se vildsvinet? Brug fantasien til at finde dyr i naturen
Roskilde - 20. februar 2021 kl. 11:25
Af Lars Ahn Pedersen

Der er en elefantunge løs i Roskilde og omegn. Mette BL Thomsen ser den året rundt, ofte sammen med sin dinosaurven Rex, men parret er sværere at få øje på om sommeren. Det skyldes, at de i virkeligheden er to træer, der i hendes fantasi ligner en elefantunge og en dinosaur.

arrow Læs også: Tag på lærerig bamsejagt i parken

Men Elly, som hun har døbt elefantungen, og Rex er ikke de eneste eksempler på fantasidyr, som Mette BL Thomsen har fundet frem til i naturen. Faktisk har hun de sidste 30 år taget masser af billeder af fantasidyr og har blandt andet samlet nogle af dem på hjemmesiden Photos Gone Wild.

Derudover har hun holdt foredrag og undervist folk i at bruge fantasien til at få øje på de imaginære dyr, men det er først nu, at hun for alvor har besluttet at få udbredt interessen for et af sine mange hjertebørn - fantasidyr.

- Jeg har haft hjemmesiden i mange år, men nu har jeg tid til at gøre mere ved den, når jeg går hjemme, fordi min klinik er midlertidigt lukket på grund af coronarestriktioner, siger Mette BL Thomsen, som er zoneterapeut, akupunktør, coach og foredragsholder i sin virksomhed Lift Your Life.

Grib øjeblikket

En anden årsag til, at Mette BL Thomsen har valgt at gøre det nu, er den forestående vinterferie, hvor familierne i Roskilde-området har masser af tid sammen, men meget lidt at tage sig til, fordi stort set alle de sædvanlige ferieaktiviteter er aflyst.

- Lad os komme ud i naturen! Når jeg har holdt foredrag om fantasidyr, sidder der af og til nogen med armene over kors og siger, at de aldrig har oplevet noget magisk, men det handler om at åbne sindet og være nysgerrig. Mit mål er at vise glæden ved at gå ud i naturen og gribe øjeblikket, for hvis du venter med at tage billedet, kan lyset have ændret sig, og så kan »dyret« være forsvundet igen, siger hun.

Mette BL Thomsens egen erfaring er, at det gør livet meget sjovere, hvis man lader fantasien tage over.

- Når jeg går i Byparken, ser jeg altid et »surt« træ, som jeg hilser på og siger "op med humøret", og så mærker jeg glæden indeni, smiler og bliver glad. Det er også et godt terapiredskab for de deprimerede og ensomme, når man går en tur i naturen, fordi man kommer til at tænke på noget andet i stedet for at have de samme ensomme og tunge tanker, siger hun.

Siden hun var barn, har Mette BL Thomsen holdt af at finde træer, buske, sten, grene og andet i naturen, der ligner dyr. Selv kalder hun det for "fantasidyr", og nu håber hun at få andre med på legen.

Alle har ret

Mette BL Thomsen arbejder på en børnebog med fantasidyr og har netop oprettet en gruppe på Facebook kaldet Fantasidyr for alle, hvor folk kan dele deres billeder af fantasidyr.

Hun forestiller sig også, at fantasidyr kan bruges på forskellige måder i skolerne i billedkunst, natur og teknik og dansk, engelsk, tysk og fransk for eksempel ved at lade eleverne skrive deres egne fantasihistorier om dyrene, eller at familierne kan tage dem med hjem og lave deres egne små skuespil og samlinger af fantasidyr fysisk og digitalt. Det hele handler om at vække livsglæden og dele fantasidyrene med andre, så de også kan blive glade.

- Det befriende ved fantasidyr er, at det er den, som ser, der har ret. Vi kan se på det samme og alligevel se hver sit dyr, og nogen kan måske slet ikke se et dyr, og så er det også OK - for alle har ret, siger hun.

arrow Dorthe er praktisk gris i trøstebamse-familien
16. marts 2021 kl. 18:12 Opdateret: kl. 10:09
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk