20. september 2021
Kaj og Andrea er tilbage. 10 nye programmer for de mindste er det blevet til, og med er de to legekammerater Ole Kibsgaard og Karla alias Christine Skou, som stadig bor i Jyllinge. Foto: DR
Kaj og Andrea er tilbage. 10 nye programmer for de mindste er det blevet til, og med er de to legekammerater Ole Kibsgaard og Karla alias Christine Skou, som stadig bor i Jyllinge. Foto: DR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kaj og Andrea er tilbage: Og det er Christine også

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kaj og Andrea er tilbage: Og det er Christine også
Roskilde - 11. september 2021 kl. 09:19
Af Lars Kimer

Kaj og Andrea er tilbage i dansk fjernsyn. DR har produceret 10 nye afsnit. Fjernsyn er måske så meget sagt, for i dag ligger alle afsnittene »kun« streaming på DR-, Minisjang- og Ramasjang-appen.

Men dukkerne og deres to legekammerater er ikke desto mindre tilbage. Og der bliver leget og hygget, som der altid er blevet, siden dukkerne dukkede op i dansk børnefjernsyn for første gang tilbage marts 1971.

Ikke nok med at alt er ved det gamle på ydersiden. Det er det faktisk også stadig på indersiden af dukkerne, hvor Hanne Willumsen og Kjeld Nørgaard igen lægger stemmer til den skrappe papegøje og den flyvske frø.

Sagde selvfølgelig ja

Som legekammerat er skuespillerinden Christine Skou endnu en gang med. Hun bor stadig i Jyllinge, men bruger til daglig rigtig meget tid på sit job som projektudvikler og formidler for Danmarks Underholdningsorkester. Men Kaj og Andrea skal der være plads til.

- Selvfølgelig sagde jeg ja, da jeg blev spurgt. Jeg elsker Kaj og Andrea. Og ånden er helt den samme, som sidst vi lavede afsnit, fortæller Christine Skou.

Denne gang er afsnittene målrettet helt små børn på 0-3 år. Ole Kibsgaard er vært på fem programmer og Christine Skou på fem andre og et afsnit varer seks-otte minutter.

- Det mest nye i det, vi laver, er jo måden, det kommer ud til børn på. Det er jo mange års siden, at tanken om børnetime døde. Vi kan ikke være sikker på, at det bliver set. Men finder man det på DRs platform, så er der jo til gengæld serveret, for alle 10 afsnit ligger der allerede klar til at blive set, siger hun.

Opdag Musikken

Den sidste omgang Kaj & Andrea blev vist på DR frem til 2010. Her var Christine Skou også med, og den omgang udsendelser begyndte helt tilbage i 1998.

- Det var 12 år af vores liv. Derfor er det super hyggeligt, at vi kan få lov til at gøre det igen. Jeg føler egentlig, vi bare trådte ind og begyndte, hvor vi slap, fortæller Christine Skou.

Afsnittene blev optaget i maj i år, to programmer per dag.

De sidste år har Christine Skou haft fart på med Danmarks Underholdningsorkester, hvor hun også ved forskellige lejligheder fungerer som skuespiller, vært og sanger.

- Jeg skriver, udvikler og synger, og senest har vi på vores hjemmeside skabt Opdag Musikken, som er et univers, hvor børn og unge kan opleve klassisk musik, siger hun.

Christine Skou optræder på Opdag Musikken som Tante Musika.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk