22. september 2021
Torsdag aften den 5. august lander et moderne Zeppeliner-luftskib i Roskilde Lufthavn. Luftskibet har base i Roskilde weekenden over, hvor det er hyret af Goodyear til brug ved motorsportsbegivenheden Copenhagen Historic Grand Prix. Foto: Zeppelin-NT.de
gallery icon

Se billedserie

Torsdag aften den 5. august lander et moderne Zeppeliner-luftskib i Roskilde Lufthavn. Luftskibet har base i Roskilde weekenden over, hvor det er hyret af Goodyear til brug ved motorsportsbegivenheden Copenhagen Historic Grand Prix. Foto: Zeppelin-NT.de
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe Zeppeliner-luftskib kommer til Roskilde: Tag ud og kig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe Zeppeliner-luftskib kommer til Roskilde: Tag ud og kig
Opdateret 30. juli 2021 kl. 13:56
Roskilde - 30. juli 2021 kl. 13:49
Af Lars Kimer

Nysgerrige sjællændere med hang til lufttrafik kan i den grad få sig en oplevelse i hele næste weekend. Torsdag den 5. august, først på aftenen, lander nemlig intet mindre end et tysk zeppeliner-luftskib i Roskilde Lufthavn. Her vil det have base hele weekenden.

arrow Læs også: Mød Katharine, hun flyver luftskib: - Jeg hader spørgsmålet »Og hvad laver du så?«

- Det er kæmpestort, større end en Boeing 747, og det kommer til at holde på græsset lige ved siden af lufthavnsbygningen, så der er rig mulighed for at få sig en oplevelse, siger Klaus Byskov, drifts- og kvalitetskoordinator i Roskilde Lufthavn om ankomsten af luftskibet.

Zeppelineren flyver op over Sjælland i løbet af torsdagen.

Firmaet med det gode tyske navn ZLT Zeppelin Luftschifftechnik GmbH & Co står bag luftskibet og de holder til i Friedrichshafen helt nede i det sydlige Tyskland på grænsen til Schweiz.

Firmaet blev etableret i 1993 og håber at gøre luftskibene konkurrencedygtige med ny teknologi.

Turen til Danmark er arrangeret af firmaet Goodyear i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix.

Første gang

I Roskilde Lufthavn glæder man sig til at være vært for luftskibet.

- Det er mig bekendt første gang, vi får besøg af et luftskib. Man kan som almindelig nysgerrig ikke komme helt ud til luftskibet, men det letter og lander på græsplænen lige ved hegnet, før man kommer til vores terminalbygning, så hvis man er tilfreds med at se på gennem hegnet, så kan man se skibet lette og lande 10-12 gange mellem klokken ni og 18 i løbet af fredagen, lyder det fra Klaus Byskov, drift- og kvalitetskoordinator i Roskilde Lufthavn.

Første gang lufthavnen hørte om besøget af luftskibet var omkring nytår, men på grund af corona har meget været usikkert. Men nu er det helt sikkert, at luftskibet kommer.

Færre passagerer

Der plejer at kunne være 14 passagerer ombord på luftskibet, men på grund af corona flyves der på turene i Danmark kun med seks passagerer per tur.

- Hver rundtur tager 30-40 minutter, så man kan sagtens må at følge en hel tur, hvis man kommer ud til lufthavnen, siger Klaus Byskov.

Mere end 250.000 personer har været på flyvetur med en Zeppeliner NT, siden luftskibet fik tilladelse til at flyve passagerer i 2001.

Luftskibet er i øvrigt 75 meter langt, næsten 20 meter i bredden og 18 meter højt. Selve »ballonen« har en volumen på 8425 kubikmeter. Luftskibet kan flyve med 125 kilometer i timen og i en maksimal højde på tre kilometer.

arrow Problemer for luftskibet: Kommer ikke i luften i dag
06. august 2021 kl. 08:55 Opdateret: kl. 08:55
arrow Video og billeder: Luftskibet landet foran stort publikum
05. august 2021 kl. 19:20 Opdateret: kl. 19:20
arrow Luftskibet er ankommet til Roskilde Lufthavn
05. august 2021 kl. 09:10 Opdateret: kl. 15:34
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk