6. maj 2021
Julemærkefonden vil opføre nyt hovedsæde i sammenhæng med Julemærkehjemmet Liljeborg på Baldersvej. Det vil Roskilde Byråd gerne bakke op om, selvom det kræver nedrivning af et bevaringsværdigt hus. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Julemærkefonden vil opføre nyt hovedsæde i sammenhæng med Julemærkehjemmet Liljeborg på Baldersvej. Det vil Roskilde Byråd gerne bakke op om, selvom det kræver nedrivning af et bevaringsværdigt hus. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julemærkefond får positiv særbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julemærkefond får positiv særbehandling
Roskilde - 03. maj 2021 kl. 18:08
Af Kristian Jørgensen

Der er næppe stemmer i at stikke en kæp i hjulet for et julemærkehjem. Men der var en lille ko på isen, da byrådet i Roskilde skulle tage næste skridt mod, at Julemærkehjemmet Liljeborg er på vej til at blive udvidet med et nyt hovedsæde for Julemærkefonden.

arrow Læs også: Ændringer i lokalplan efter høring: Bevaringsværdige huse, strandkig og byggehøjde skabte utilfredshed

Det kræver et tillæg til lokalplanen, som alle undtagen SF kunne stemme for at sende i høring ved onsdagens byrådsmøde.

SF går imod

Den lille hurdle ved byggeriet er, at to ældre boliger på Baldersvej skal rives ned, og den ene er bevaringsværdig »i den lave ende«.

- Vi har meget sympati med Julemærkehjemmet og alle dem, der står bag, men den måde, man gør det på, synes vi ikke hænger sammen med den forrige beslutning, lød indvendingen fra SF's Torben Jørgensen.

Den anden beslutning var vedtagelsen af en lokalplan for den tilstødende Frederiksborgvej, som blandt andet omfatter udpegning af bevaringsværdige huse.

Ikke så rigidt

Det kunne dog ikke få resten af byrådet til at slå bremsen i, da Julemærkefondens projekt virker gennemtænkt og ikke er til gene for nogen.

- Vi skal passe på, at planlægningen ikke bliver så rigid, at den kommer i vejen for fornuften, sagde Bent Jørgensen (V).

Lokalplanen for Frederiksborgvej blev også vedtaget, kun med modstand fra Liberal Alliance. Enhedslisten, SF, og Radikale ville dog gerne have haft en fast sti langs strandpassagen, men det bliver ved den nuværende trampesti.

arrow Milliardær vil bygge nyt til Julemærkehjemmet: Se kontorhuset her
16. april 2021 kl. 18:44 Opdateret: kl. 12:14
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk