19. april 2021
Centerleder på AOF Center Roskilde Peter Munch Jørgensen har omkring 80 lærere, som nu ikke må undervise.
gallery icon

Se billedserie

Centerleder på AOF Center Roskilde Peter Munch Jørgensen har omkring 80 lærere, som nu ikke må undervise.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aftenskoler drukner i administration: Jul ved computeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aftenskoler drukner i administration: Jul ved computeren
Opdateret 23. december 2020 kl. 14:14
Roskilde - 22. december 2020 kl. 04:56
Af Tomas Skov

Roskildes aftenskoler er i sagens natur også ramt af den seneste nedlukning, der sendte alle fra 5. klasse og opefter ud af klasseværelserne. Bortset fra de daghold, der i forvejen kørte med fjernundervisning, er elever og undervisere sendt hjem i håbet om, at undervisningen kan genoptages fra 4. januar i det nye år.

- Vi planlægger som om, alt kommer til at køre igen - man kan ikke gøre andet. Men det giver et kolossalt ekstraarbejde, siger skoleleder på Rosa Aftenskole, Stig Nielsen.

Lange arbejdsdage

Skolens 24 undervisere leverer normalt 9.000 undervisningstimer om året, og al den aflyste eller udskudte undervisning afføder en malmstrøm af administration i form af fx tilbagebetaling af deltagerbetaling, kørselsrefusion, daglige regnskaber og oprettelse af kommende aktiviteter.

- Vi arbejder indtil opgaven er løst, for der er ikke andre muligheder. Vi er på arbejde hver dag - og de er længere end de plejer at være, fortsætter skolelederen.

Stig Nielsen sætter dog stor pris på både kommunen og Kulturstyrelsen i den sammenhæng. Førstnævnte har betalt sit sædvanlige tilskud på trods af den manglende undervisning, og samarbejdet med Kulturstyrelsen, som skolerne søger støtte fra, har fungeret smidigt. Således har underviserne kunnet få løn trods den manglende undervisning.

- Det har været til topkarakter på alle niveauer, siger skolelederen.

Hjælp fra ministeriet

Også på AOF Center Roskilde har centerleder Peter Munch Jørgensen måttet lukke ned for undervisningen siden 9. december. Indtil det skete kørte undervisningstimerne med et såkaldt rullende fremmøde, så man aftalte fra gang til gang, hvem der ikke kom næste gang.

- Stor ros til kursister og undervisere, som har taget det pænt - både før og efter nedlukningen, siger centerlederen, som også planlægger med genåbning 4. januar.

Skolen fortsætter sin fjernundervisning på specialhøjskole med primært helt unge mennesker, der har brug for en hjælpende hånd, og på den forberedende voksenundervisning, som også kører online.

Herudover er de omkring 80 undervisere aktuelt arbejdsløse, selv om også de får løn med velvillig støtte fra kommunen. Og så har AOF Center Roskilde søgt to puljer fra Kulturministeriet for at dække noget af den tabte deltagerbetaling.

- Det kan give en halv million kroner for foråret. Det dækker ikke udgifterne, men det er en hjælp, siger Peter Munch Jørgensen.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk