18. januar 2020
Jonas Poss Pedersen er spastiker med kærlighed for græsslåning. Da hans gamle maskine brød sammen, havde han ikke råd til en ny. Den fik han, så fordi folk i Jyllinge samlede ind via en online-indsamling, og Egedal Maskin Center lagde resten. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Jonas Poss Pedersen er spastiker med kærlighed for græsslåning. Da hans gamle maskine brød sammen, havde han ikke råd til en ny. Den fik han, så fordi folk i Jyllinge samlede ind via en online-indsamling, og Egedal Maskin Center lagde resten. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spastikeren Jonas stod uden plæneklipper - så samlede byen ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spastikeren Jonas stod uden plæneklipper - så samlede byen ind

Genlæs denne artikel fra den 22. juli 2019.

Roskilde - 31. december 2019 kl. 06:37
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad gør en spastiker, når han står uden plæneklipper?

36-årige Jonas Poss Pedersen er beboer på institutionen Koglerne i Jyllinge, og han havde ingen bedre idé end at spørge ud på den lokale facebookgruppe, Jyllinge Løst og Fast, for at høre, om nogen i lokalområdet lå inde med en billig, brugt klipper?

Artiklen her har tidligere i år været bragt som en af DAGBLADET Roskildes betalingsartikler. Nu kan du læse den helt gratis.

Det blev dog på ingen måde løsningen på Jonas' jagt på en ny plæneklipper. En lokal kvinde, Ann Regitze Thorup Rasmussen, satte sig for at lave en indsamling, så Jonas kunne komme ud med plæneklipper igen, efter at den gamle ikke kunne mere.

- For mig falder det naturligt at hjælpe, hvor jeg kan. Vi bor jo i helt fantastisk by, der har dejligt sammenhold, og det kunne vi se igen med indsamlingen, siger hun til DAGBLADET Roskilde.

Tak til Jyllinge
Indsamlingen havde ikke kørt meget mere end 16 timer, før der lå 4760 kroner til en ny plæneklipper. Pengene havde 31 forskellige borgere i Jyllinge spyttet i kassen. Men der stoppede den gode historie ikke.

- Egedal Maskin Service kom på banen og besluttede at spytte resten i kassen, så nu har jeg en spritny Stiga med opsamler og en kantklipper til over 7000 kroner, læg dertil to års fuld service på begge maskiner. Da jeg så, hvordan det gik, kunne jeg kun tænke »Hold da op hvor fantastisk, at mennesker er så gavmilde. Tænk sig, at der er så mange, der stadig gerne vil hjælpe«. I dag tænker jeg »Tak Jyllinge, I gjorde det muligt«, siger Jonas Poss Pedersen.

Gavner kroppen

For hos Jonas har plæneklipperen nemlig flere formål.

- Min fysioterapeut har hele tiden sagt, at jeg har godt af gangtræning og motion. Jeg har altid holdt af at slå græsset her på Koglerne, og det kan jeg nu fortsætte med. Fyssen har helt ret, jeg kan mærke på min ryg og mine hofter, at jeg har gavn af at få bevæget mig. Nu bevæger jeg mig og gør gavn. Der er jo ikke noget bedre end en nyslået græsplæne, siger Jonas Poss Pedersen, som også sender en tak til Anne Regitze Thorup Rasmussen.

- Hun gjorde det muligt. Hun lagde selv 1000 kroner, hvilket er enormt flot. De fleste beløb kom fra folk i Jyllinge Nordmark, og det er vel bare sådan, vi er her lokalt. Folk vil gerne hjælpe.

Andre steder

Om Jonas Poss Pedersen kommer til at slå græs andre steder end Koglerne, må tiden vise.

- Det ligger lidt stille her i sommerferien, men jeg har samtaler med en lokal butiksejer om at få lavet en ladvogn til min minicrosser, så jeg kan komme rundt og klippe for andre. Det er ikke for pengenes skyld, det er for min egen velværes skyld, siger en smilende Jonas Poss Pedersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk