21. august 2019
En tradition er skabt. For fjerde gang var der Jazztrup på Gadstrup Bibliotek. Bibliotekar Morten Langkilde har besluttet at selv landets største jazznavne kan trækkes til Gadstrup og lørdag var det Malene Mortensen og Paul Hinz. Foto: Lars Kimer
gallery icon

Se billedserie

En tradition er skabt. For fjerde gang var der Jazztrup på Gadstrup Bibliotek. Bibliotekar Morten Langkilde har besluttet at selv landets største jazznavne kan trækkes til Gadstrup og lørdag var det Malene Mortensen og Paul Hinz. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jazztrup: Stjerne sang for Harry Potter, Iqbal Farooq og Gadstrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jazztrup: Stjerne sang for Harry Potter, Iqbal Farooq og Gadstrup
Opdateret 11. marts 2019 kl. 08:35
Roskilde - 10. marts 2019 kl. 09:04
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gadstrup, eller skulle vi sige Jazztrup, har fået sig en ny attraktion, et frirum, en nydelse, en lille godbid, som byens borgere gladelig labber i sig de to gange om året den finder sted.

På byens bibliotek har bibliotekar Morten Langkilde fået den fremragende ide at bruge biblioteket til intime jazz-koncerter to gange om året. Og det er ikke små ukendte navne, som stiller sig op blandt Iqbal Farooq og Aksel det ambitiøse Pindsvin. Lørdag eftermiddag smeltede Malene Mortensen lokalet med sine smukke stemme, og med toner fra Paul Hinz på bas blev der sunget både på dansk, svensk, engelsk og portugisisk til glæde for det fremmødte publikum.

Nogen sad og sippede rødvin, andre tog koncerten med lukkede øjne for ikke at lade noget forstyrre musikken.

- Vi har de bedste forfattere og foredragsholdere på bibliotekerne i Jyllinge og Ågerup, så vi gik lidt med en ide om at skabe noget rigtig godt på biblioteket i Gadstrup, og det er nu blevet til jazzkoncerter. Vi går kun efter de virkelig etablerede navne, og dem kan man så høre spille et sæt her, uden at pengepungen bliver slået ihjel, forklarer Morten Langkilde.

Morten Langkilde var i en periode bibliotekar på det rytmiske musikkonservatorium i København, og ad den vej har han skabt sig et stort netværk af bekendte inden for dansk rytmisk musik.

- Det trækker jeg naturligvis på, og så ser vi, hvor meget livremmen kan bære, griner han, for det koster kun 25 kroner at komme til koncert, og det får man jo ikke toppen af dansk jazz til at komme til Jazztrup for.

Jazztrup er skabt og den går nok ikke væk lige med det samme.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk