22. september 2021
Pia Kloster har været drivkraften bag Roskilde Jazz Days i alle årene siden festivalens start i 2004. I år kan hun glæde sig over, at festivalen har flere sponsorer end nogensinde før. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Pia Kloster har været drivkraften bag Roskilde Jazz Days i alle årene siden festivalens start i 2004. I år kan hun glæde sig over, at festivalen har flere sponsorer end nogensinde før. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jazzfestival får italiensk grevinde som sponsor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Jazzfestival får italiensk grevinde som sponsor
Roskilde - 22. maj 2019 kl. 04:52
Af Lars Ahn Pedersen

Det er ikke mere end fire år siden, at formanden for jazzfestivalen Roskilde Jazz Days, Pia Kloster, efterlyste mere opbakning for det lokale erhvervsliv. Det gør hun ikke længere.

arrow Læs også: Sommer-jazz tvinges til at flytte

- I år har vi flere sponsorer end nogensinde før, så det er fantastisk, siger hun.

En af sponsorerne er noget så usædvanligt som en italiensk grevinde. Erika Thaon De Revel Vandini var sidste år på besøg i Roskilde under festivalen og blev så begejstret for den, at hun har valgt at være sponsor.

- Hun har danske aner, så derfor var hun i landet. Hun skrev til mig i januar og sagde, at hun gerne ville være med til at støtte os, fortæller Pia Kloster, som dog endnu ikke ved, om grevinden også vil være til stede under dette års festival, der finder sted på Roskilde Havn fra den 13. til 16. juni.

Erika Thaon De Revel Vandini er i øvrigt ikke den eneste privatperson, som er at finde iblandt sponsorerne, for siden 2015 har Anne Birgitte Rasmussen også hjulpet Roskilde Jazz Days økonomisk.

- De mange sponsorer er en kombination af, at jeg selv kender mange i mit netværk, og at jeg har to brødre, som er håndværkere og også har et stort netværk. Derudover tror jeg, at folk har fået øjnene op for, at Roskilde Jazz Days ikke kun er traditionel jazz, men er anderledes end andre jazzfestivaler, siger Pia Kloster.

Det anderledes giver sig blandt andet udtryk i, at årets afslutningsnavn er Elvis-imitatoren Mike Colin Andersen, som optræder sammen med det 20 mand store band CC Rider Bigband under ledelse af kapelmester Peder Kragerup. Bandet består af professionelle musikere, der alle har spillet med DR Bigband og Tivolis Bigband.

- Det er lidt af et scoop, for det er et helt nyt samarbejde, og Roskilde Jazz Days bliver den første festival, som kan præsentere dem, siger Pia Kloster, som også er festivalens booker.

Og så kan Roskilde Jazz Days for tredje år i træk præsentere en tidligere vinder af Dansk Melodi Grand Prix efter Lise Haavik i 2017 og Jakob Sveistrup i 2018. I år er det Darson & Friend med den dansk-islandske sanger Tomas Thordarson, som vandt i 2004 med sangen »Sig det' løgn«.

Festivalen tyvstarter torsdag den 13. juni klokken 17 med to lokale bands, De Halvakustiske efterfulgt af Long John & Us. Den officielle åbning er fredag den 14. juni klokken 16, hvor Roskilde Jazz Days indledes af den amerikanske bassist og sangerinde Kristin Korb og den danske jazzguitarist Jacob Fischer. Derudover byder festivalen på Sinne Eeg Trio, Soulworkers, Signe Juhl Kvartet med Henrik Gunde, N'City, Nola Love, Copenhagen Blues Brothers, Jesper Thilo Quartet samt Kansas City Stompers og Ingrid Vismaya.

arrow TV-station skifter navn: Bliver forvekslet med radio
22. juni 2021 kl. 16:12 Opdateret: kl. 12:02
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk