9. juli 2020
Onsdag bliver to mænd fra Roskilde fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde. De er mistænkt for at stå bag en it-platform, der er brugt til narkosalg. Foto: Thomas Olsen
Onsdag bliver to mænd fra Roskilde fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde. De er mistænkt for at stå bag en it-platform, der er brugt til narkosalg. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: It-bagmænd kan blive straffet for narkosalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

It-bagmænd kan blive straffet for narkosalg
Roskilde - 19. maj 2020 kl. 11:42
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To mænd fra Roskilde på henholdsvis 23 og 29 år er sigtet for at medvirke til salg af en større mængde kokain og anden narkotika. De er mistænkt for at stå bag en it-platform på internettet, hvor salget har fundet sted siden foråret 2018.

arrow Læs også: Duo sigtet for medvirken til salg af narko for fem millioner kroner

Anholdelserne er kulminationen på en efterforskning, der har været i gang siden august 2019. Den er foretaget af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) i tæt samarbejde med Nationalt Efterforskningscenter og Nationalt Cybercrime Center i Rigspolitiet.

De to anholdte er mistænkt for at have faciliteret oprettelsen af lukkede grupper på it-platformen. Grupperne er udelukkende etableret med det formål at understøtte kriminalitet, hovedsagligt køb og salg af narkotika.

Derfor er det politiets opfattelse, at de to personer har været medvirkende til den kriminalitet, der er begået i netværket. Også selv om de ikke nødvendigvis fysisk har håndteret narkotikaen.

- Det er en omfattende efterforskning i en kompleks sag, der nu er ført til anholdelser af to formodede bagmænd. Det er jeg yderst tilfreds med, for det sender et tydeligt signal om, at kriminelle ikke kan regne med at holde sig skjult, bare fordi de befinder sig i lukkede grupper på internettet, siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra Særlig Efterforskning Øst.

Siden februar 2020 er der varetægtsfængslet yderligere syv personer fra formodede sælgergrupper, der har benyttet sig af it-platformen. Under efterforskningen er der identificeret et meget stort antal salgsopslag på platformen.

- Vi kan derfor ikke udelukke, at der vil ske flere anholdelser af personer, der enten har solgt eller købt narkotika i netværket, siger Torben Henriksen.

De to anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag den 20. maj ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling. Politiet vil begære lukkede døre.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk