27. september 2021
Lars Nørholt er tiltalt for bl.a. at have ført investorerne i Hesalight bag lyset, men alle oplysninger var tilgængelige for dem, hvis de blot havde spurgt, sagde han i retten. Foto: Bjørn Armbjørn
Lars Nørholt er tiltalt for bl.a. at have ført investorerne i Hesalight bag lyset, men alle oplysninger var tilgængelige for dem, hvis de blot havde spurgt, sagde han i retten. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Investorer gad ikke se regnskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Investorer gad ikke se regnskaber
Roskilde - 18. september 2018 kl. 12:56
Af Steen Østbjerg

Der var ingen som helst vildledning af de investorer, der skød penge i Roskilde-virksomheden Hesalight A/S. Alle bøger var åbne. Men interessen for at spørge ind til virksomhedens forhold, var stærkt begrænset.

arrow Læs også: Døren til Højesteret åbnes for storsvindler

Det var det billede, Lars Nørholt tegnede, da han for første gang satte sig i vidneskranken i Retten i Roskilde, hvor sagen imod ham blev indledt mandag.

Den største investor var Pensam, der skød over en halv milliard kroner i Hesalight, bl.a. på baggrund indtægter, der efter anklagerens opfattelse ikke var belæg for. Lars Nørholt medgav, at der intet sted var en juridisk forpligtelse for storkunderne til at købe store mængder af Hesalights lamper, men samtidig afviste han at have skjult noget som helst for investorerne.

- Pensam havde stillet 13 spørgsmål, som jeg besvarede ved hjælp af en powerpoint. De fik at vide, at vores revisor sad med alt materiale, og at de kunne gøre, hvad de ville. Men der blev ikke stillet ét eneste spørgsmål til gennemgangen. Alt var tilgængeligt. Intet blev gemt. Og de andre investorer lænede sig op af Pensam. Der var ikke én af de andre bond holders, der vendte et eneste papir i Hesalight, sagde Lars Nørholt.

Hesalight-sagen fortsætter onsdag.

arrow Erhvervsskandale: Dokumentfalsk og bedrageri for 562 millioner
15. juni 2020 kl. 09:15 Opdateret: kl. 09:15
arrow Roskilde-direktør idømt syv år for bedrageri
02. april 2020 kl. 11:08 Opdateret: kl. 11:08
arrow Starbucks spiller stor rolle i svindelsag om halv milliard
17. september 2018 kl. 12:48 Opdateret: kl. 12:50
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk