29. juli 2021
Ragnarock åbnede for en uge siden sin store særudstilling om Gasolin? og har løbende en række arrangementer. Der lægges ud fredag den 20. september med en visning af Anders Østergaards dokumentarfilm om bandet fra 2006. Instruktøren er til stede og fortæller bagefter om arbejdet med filmen. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Ragnarock åbnede for en uge siden sin store særudstilling om Gasolin? og har løbende en række arrangementer. Der lægges ud fredag den 20. september med en visning af Anders Østergaards dokumentarfilm om bandet fra 2006. Instruktøren er til stede og fortæller bagefter om arbejdet med filmen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Instruktør af Gasolin'-dokumentar glad for filmens lange levetid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Instruktør af Gasolin'-dokumentar glad for filmens lange levetid
Roskilde - 19. september 2019 kl. 12:03
Af Lars Ahn Pedersen

En uge efter åbningen af Ragnarocks store særudstilling om Gasolin', er museet klar med sit første arrangement, der bliver en visning af Anders Østergaards dokumentarfilm »Gasolin' - hvis du tør, så kom med mig« fra 2006. Filmen vises fredag den 20. september klokken 19, og bagefter stiller Anders Østergaard op til en snak om sin dokumentar, der blev set af over 220.000, da den gik i biograferne.

arrow Læs også: Derfor skrives Gasolin' med apostrof

- Det var et vildt trip med den store interesse. Når man laver en film, tænker man ikke på morgendagen, men kun på at få gjort den færdig. Så det var fantastisk og smukt at se, hvordan folk samlede sig om filmen på tværs af generationer. Der var åbenbart et stort behov for at mindes musikken og den tid - måske fordi filmen havde premiere under Muhammed-krisen, hvor vores selvforståelse havde fået et hak. Min fornemmelse er, at filmen var med til at hele, siger Anders Østergaard til DAGBLADET.

Forudseende distributør

Filmen om Gasolin' har vist sig at have et langt efterliv, senest selvfølgelig i forbindelse med Ragnarocks udstilling, men også da Kim Larsen døde for snart et år siden. Overraskende nok var det dog kun få, som troede, at den ville blive en så stor succes, da Anders Østergaard i sin tid foreslog den - inklusiv ham selv.

- Det var ikke fordi, den bare gled igennem hos filminstituttet. Faktisk var det distributøren Sandrew Metronome, som troede på den og var dygtig til at markedsføre den. Det er den eneste gang, jeg har oplevet, at en af mine film er blevet drevet frem, inden den var færdig, siger han.

Tintin hjalp

Dokumentarfilmen udmærker sig ved at være den eneste gang, hvor alle fire medlemmer af Gasolin' stillede op og lod sig interviewe, og det var ifølge Anders Østergaard forholdsvis let.

- Det hjalp, at jeg havde lavet et par projekter med Kim Larsen før, så jeg havde etableret en kontakt ad den vej, for det var typisk ham, som kunne være den sværeste at overtale, siger han.

Det skadede heller ikke, at Anders Østergaard på det tidspunkt lige havde lavet dokumentarfilmen »Tintin og mig«, for Gasolin' var store Tintin-fans og fik lov at bruge en tegning af tegneseriens skaber Hergé på forsiden af bandets første album.

- Det gav mig et rygstød hos dem, at jeg havde lavet en film om Tintin og været i kontakt med Hergés efterkommere, siger instruktøren.

arrow Se billederne: Beckerlee til åbning af Gasolin'-udstilling
12. september 2019 kl. 19:39 Opdateret: kl. 19:39
arrow Kom med dine fortællinger om Gasolin'
10. september 2019 kl. 10:03 Opdateret: kl. 12:59
arrow Gasolin' vender museum på hovedet
10. september 2019 kl. 00:40 Opdateret: kl. 13:03
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk