22. april 2021
Arbejdet med at sikre Jyllinge Nordmark mod fremtidige oversvømmelser er indstillet på ubestemt tid. Fem lokale folketingsmedlemmer har bedt miljø- og fødevareministeren om at undersøge, om der kan laves en særlov, så arbejdet hurtigt kan genoptages.
Arbejdet med at sikre Jyllinge Nordmark mod fremtidige oversvømmelser er indstillet på ubestemt tid. Fem lokale folketingsmedlemmer har bedt miljø- og fødevareministeren om at undersøge, om der kan laves en særlov, så arbejdet hurtigt kan genoptages.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Initiativ til særlov for hurtig kystsikring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Initiativ til særlov for hurtig kystsikring
Roskilde - 16. april 2019 kl. 15:17
Af Steen Østbjerg

Er der noget som helst, Folketinget kan gøre, så kystsikringen af Jyllinge Nordmark kan komme hurtigt i gang igen?

arrow Læs også: Digeformand: - Hvor højt står en hastelov på regeringens dagsorden?

Det spørgsmål har samtlige fem nuværende folketingsmedlemmer, som er valgt i Roskilde, stillet til miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Som bekendt blev arbejdet med at anlægge et dige først beordret standset, inden Miljø- og Fødevareklagenævnet i sidste uge afgjorde, at plangrundlaget for projektet ikke er i orden og skal starte forfra. Dermed er der udsigt til års ventetid, før boligerne i det lavtliggende område er sikret mod nye oversvømmelser, og det er dem, de fem lokale MF'ere - Naser Khader (K), Zenia Stampe (R), Merete Dea Larsen (DF), Mette Gjerskov (S) og Christian Juhl (EL) - har i tankerne med spørgsmålet, som de har sendt til ministeren.

»Er det juridisk muligt, gennem vedtagelse i Folketinget af en projekt-relateret særlov, at opnå et lovgrundlag for en hurtigere genoptagelse af anlægsarbejderne i Jyllinge Nordmark, end der kan forventes opnået gennem ovennævnte ansøgning via EU-systemet?« lyder det.

Initiativet til spørgsmålet er taget af Christian Juhl, som ikke har dog konkrete forestillinger om, hvordan en eventuel Lex Nordmarken kunne se ud.

- Men der er nogle, der mener, at det godt kan lade sig gøre at lave en særlov, så arbejdet med at færdiggøre diget kan sættes i gang, og at man bagefter tager forhandlingen med EU. Jeg håber,d et er rigtigt, men jeg ved det ikke, og derfor er det vigtigt at få afklaret, for den situation, der er nu, er meget uheldig og uholdbar situation, både for beboerne i området og for Roskilde Kommune, siger Christian Juhl.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

arrow Forbereder sig på endnu en vinter uden kystsikring
23. juli 2019 kl. 12:56 Opdateret: kl. 12:56
arrow Ingen smutveje til kystsikring
21. maj 2019 kl. 12:59 Opdateret: kl. 12:59
arrow Pres på staten for at kystsikre
21. maj 2019 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:03
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk