21. oktober 2019
Merete Dea Larsen (th) mistede sit mandat vedn folketingsvalget, men Roskildes forbindelser til Christiansborg er fortsat rigtig gode, vurderer Jpy Mogensen.  Foto: Steen Østbjerg
Merete Dea Larsen (th) mistede sit mandat vedn folketingsvalget, men Roskildes forbindelser til Christiansborg er fortsat rigtig gode, vurderer Jpy Mogensen. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indflydelse intakt trods færre Roskilde-mandater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indflydelse intakt trods færre Roskilde-mandater
Roskilde - 07. juni 2019 kl. 13:14
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af alle Roskilde-kredsens folketingskandidater, der reelt ikke kunne vide sig sikre på valg, var det i går kun Mette Gjerskov, der kunne juble. Hun sikrede sig genvalg - endda med en god margin - hvorimod både SF og Venstre må se i øjnene, at de heller ikke i den ny valgperiode har en mand på tinge.

Eftersom DF'eren Merete Dea Larsen samtidig røg ud, har Roskilde-kredsen nu kun fire stemmer i Folketinget. Men tabet opvejes til dels af, at Samira Nawa, der bor i Roskilde, men var opstillet i København, blev nyvalgt til den radikale gruppe. Derfor betragter Roskilde-borgmester Joy Mogensen (S) valget som status quo, også fordi hun lægger vægt på, at der er andre måder at få Folketinget i tale end gennem de lokale folketingsmedlemmer.

- Den strategi, jeg bruger, handler meget om at få fat i de ordførere, der er områder, som er relevante for Roskilde, og dér har jeg haft rigtig meget glæde af, at vi har mange byrådsmedlemmer, der har gode nationale kontakter. Så jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at Roskilde kan komme igennem med sine budskaber. Selvfølgelig er det vigtigt at få nogle lokale valgt ind, men det, der kan løfte det nu, er, at de lokale folketingsmedlemmer også får nogle tunge poster, som er vigtige for os lokalt. Det håber jeg. Det er områder som uddannelse, infrastruktur, klima og miljø og kultur, som er noget, der virkelig betyder noget for Roskilde, siger Joy Mogensen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde - på papir eller som e-avis

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk