6. marts 2021
Foto: Lars Kimer
Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ild i lejlighed i Æblehaven: De var uvenner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ild i lejlighed i Æblehaven: De var uvenner
Roskilde - 12. november 2018 kl. 11:01
Af Lars Kimer

En påsat brand brød lørdag morgen ud i entreen i en lejlighed hos en 49-årig mand fra Æblehaven i Roskilde.

arrow Læs også: Kvinde blev brandstifter i desperation

Politiet fik et alarm 112-opkald om branden og sendte flere patruljer til stedet, for om nødvendigt at kunne evakuere beboelsesejendommen. Dette viste sig dog ikke at være nødvendigt, idet ilden var slukket, da politi og brandvæsen kom frem.

Lejligheden var dog røgfyldt, og der var sodskader. Branden var startet ved en dør imellem entre og stue, og der var ingen naturlig forklaring på at brandens start. Hoveddøren til lejligheden og stuedøren var sparket op.

Lejlighedens beboer, en 49-årig mand, var hjemme, mens branden var startet, men havde ikke fået skader som følge af branden. Den 49-årige fremstod psykisk uligevægtig og var påvirket af alkohol og euforiserende stoffer. Han optrådte udadreagerende overfor patruljen og blev derfor anholdt og taget med på stationen til afhøring. I lejligheden fandt politiet 80 gram hash, som husets beboer blev sigtet for at besidde.

Politiet talte med de øvrige beboere i området og fandt ud af, at der forud for branden havde været en masse larm og råben fra adressen, herunder at der blev sparket på dørene. Politiets opmærksomhed blev henledt på, at der havde været en navngiven mand på stedet lige før branden, og at der havde været en uoverensstemmelse med lejlighedens 49-årige beboer. Motivet til branden er efter politiets opfattelse en intern strid imellem de to parter.

Dagen efter ved middagstid fandt politiet frem til den navngivne mistænkte, en 41-årig mand fra Roskilde, der opholdt sig tæt ved gerningsstedet. Han blev anholdt og sigtet for forsætlig brandstiftelse. Han modsatte sig anholdelsen og blev ilagt håndjern. Den anholdte nægter al kendskab til sagen. Han vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.

arrow Hængte lagen op på dør i opgang og satte ild til det
24. oktober 2016 kl. 12:14 Opdateret: kl. 12:14
arrow Vaks nabo afværgede mulig storbrand
11. august 2015 kl. 11:23 Opdateret: kl. 11:28
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk