
Siden det kom frem, at Morten Thomsen Højsgaard ville forlade Kristeligt Dagblad til fordel for direktørstillingen i museumskoncernen ROMU, er der et spørgsmål, han er blevet stillet igen og igen: Er det ikke et stort spring at skifte mediebranchen ud med museumsverdenen? Det synes han dog ikke selv.
- Museer er også kommunikation. Vi skal forbinde fortiden med nutiden og gør det blandt andet ved at arbejde med kommunikation, grafik, bogudgivelser og hjemmesider. Hvis man tænker på museer som kommunikationsenheder og på medierne som formidlere af historier, så kan man sige, at jeg selv står midt i krydsfeltet, siger Morten Thomsen Højsgaard.
Han er uddannet i religionsvidenskab og historie og har været forsker på Københavns Universitet. Derudover har han været redaktionschef i DR, udviklingschef på Kristeligt Dagblad og generalsekretær for Bibelselskabet, der har dronningen som protektor. - Det har nok været vigtigt for en del kolleger, at jeg er uddannet forsker og har skrevet en ph.d. Men jeg kommer også med erfaring med kultur- og medieformidling og ledelse. Det har været inspirerende at se Kristeligt Dagblad vokse sig til et af de største nichémedier, og jeg var med til at få sat historie på dagsordenen i DR. Da jeg kom til Bibelselskabet, kørte det med underskud, og vi skulle lave en turnaround, hvor vi fik skabt fremgang både med hensyn til økonomi og gennemslagskraft. Nu sidder jeg med ROMU, som har alt fra en jernaldersti ved Færgegården i Frederikssund til Mabels tromme på Ragnarock. Den røde tråd i alt det for mig er lysten til at gøre viden om fortiden tilgængelig og spændende for mange mennesker i nutiden, siger Morten Thomsen Højsgaard.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her