28. juli 2021
Morten Thomsen Højsgaard føler, han selv har skudt papegøjen med sit nye job som direktør for museumskoncernen ROMU. Her står han ved Roskilde Museums samling af skiver fra Roskilde og Omegns Fugleskydningsselskab. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Morten Thomsen Højsgaard føler, han selv har skudt papegøjen med sit nye job som direktør for museumskoncernen ROMU. Her står han ved Roskilde Museums samling af skiver fra Roskilde og Omegns Fugleskydningsselskab. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ikke noget stort spring fra medie- til museumsverdenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke noget stort spring fra medie- til museumsverdenen
Roskilde - 14. juli 2019 kl. 13:27
Af Lars Ahn Pedersen

Siden det kom frem, at Morten Thomsen Højsgaard ville forlade Kristeligt Dagblad til fordel for direktørstillingen i museumskoncernen ROMU, er der et spørgsmål, han er blevet stillet igen og igen: Er det ikke et stort spring at skifte mediebranchen ud med museumsverdenen? Det synes han dog ikke selv.

arrow Læs også: Museumsdirektør takker forgængerne for at have efterladt gaver

- Museer er også kommunikation. Vi skal forbinde fortiden med nutiden og gør det blandt andet ved at arbejde med kommunikation, grafik, bogudgivelser og hjemmesider. Hvis man tænker på museer som kommunikationsenheder og på medierne som formidlere af historier, så kan man sige, at jeg selv står midt i krydsfeltet, siger Morten Thomsen Højsgaard.

Han er uddannet i religionsvidenskab og historie og har været forsker på Københavns Universitet. Derudover har han været redaktionschef i DR, udviklingschef på Kristeligt Dagblad og generalsekretær for Bibelselskabet, der har dronningen som protektor. - Det har nok været vigtigt for en del kolleger, at jeg er uddannet forsker og har skrevet en ph.d. Men jeg kommer også med erfaring med kultur- og medieformidling og ledelse. Det har været inspirerende at se Kristeligt Dagblad vokse sig til et af de største nichémedier, og jeg var med til at få sat historie på dagsordenen i DR. Da jeg kom til Bibelselskabet, kørte det med underskud, og vi skulle lave en turnaround, hvor vi fik skabt fremgang både med hensyn til økonomi og gennemslagskraft. Nu sidder jeg med ROMU, som har alt fra en jernaldersti ved Færgegården i Frederikssund til Mabels tromme på Ragnarock. Den røde tråd i alt det for mig er lysten til at gøre viden om fortiden tilgængelig og spændende for mange mennesker i nutiden, siger Morten Thomsen Højsgaard.

arrow Museumsdirektør: Vi kommer til at savne Joy
27. juni 2019 kl. 14:50 Opdateret: kl. 13:04
arrow Ny Romu-direktør: Jeg har høns fra Lützhøfts gående derhjemme
03. april 2019 kl. 08:11 Opdateret: kl. 11:57
arrow Museumskoncern finder ny direktør
02. april 2019 kl. 09:11 Opdateret: kl. 09:11
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk