13. august 2020
Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Igen frygt for oversvømmelse: Beredskab står klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Igen frygt for oversvømmelse: Beredskab står klar
Opdateret 31. december 2018 kl. 10:04
Roskilde - 31. december 2018 kl. 00:02
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DMI varsler igen høj vandstand for en række områder i de indre danske farvande. Det gælder også Roskilde Fjord. Her søndag omkring midnat lyder prognosen på 136 centimeter over normal vandstand i bunden af Roskilde Fjord som det højeste. Frederiksssund Syd siger 117 centimeter og Jægerspris Havn siger 110 centimeter. Vandet forventes pt. at toppe i bunden af Roskilde Fjord omkring klokken 02.00 natten til den 2. januar, så der er nogle dage til. Derfor tager beredskabsdirektør Lars Robetje fra Østsjællands Beredskab også situationen roligt.

arrow Læs også: Nervøse borgere kan hente sandsække

- Vi har møde i dag (31. december, red.) 9.00, beredskabet og en række grundejerforeningsformænd og digelaget for Jyllinge Nordmark i Roskilde Kommune og Tangbjerg i Egedal Kommune. Der vil vi gennemgå det beredskabstracé, som en stribe grundejerforeninger har etableret for at sikre den lavtliggende del af Jyllinge Nordmark, siger Lars Robetje fra Østsjællands Beredskab.

Beredskabstracéet er officielt 1,4 meter højt, men da det kan finde på at sætte sig/synke i det til tider meget sumpede område mellem Jyllinge Nordmark og Værebro Å, så lyder det fra flere kilder DAGBLADET har talt med, at tracéet nok nærmere er 1,6 meter højt lige p.t.

- Vi skal have syn for sagen når det bliver lyst og så bliver vi klogere der, siger Lars Robetje, som understreger, at en DMI-prognose så langt ude i fremtiden som tre dage trods alt er forbundet med en del usikkerhed. Siden stormfloden efter Bodil i 2013 har prognoserne faktisk haft det med at falde, jo tættere man kom på tidspunktet, hvor vandet forventes at toppe.

Der er to huller i beredskabstracéet, og det er dem, som indsatsen koncentrerer sig om i Roskilde Kommune. Et på omkring 150 meter ude for Vernersvej/Storkevej og et meget mindre på omkring 15 meter ved Fasanvænget. Disse to huller skal sikres, hvis prognosen holder.

- Vi har materiel stående klar, så vi er klar til en indsats, siger Lars Robetje.

Det er p.t. ikke forventningen, at vandstanden vil give problemer i selve Roskilde. Om vandstanden vil give problemer i Frederikssund har undertegnede ikke tilstrækkelig med viden til at kunne afgøre.

Men her følger man også med i situationen - både hos Frederiksborg Brand og Redning og hos Frederiksund Kommune. Sidstnævte vil informere om situationen både via kommunens hjemmeside og kommunens Facebook-side.

arrow Vågne øjne på vandstand i begge fjorde
01. januar 2019 kl. 12:09 Opdateret: kl. 12:09
arrow Vandstand forventes ikke at blive kritisk
31. december 2018 kl. 13:08 Opdateret: kl. 13:08
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk