16. september 2019
Anna Louise Holm, Filuca Krebs og Freja Johansen fra 9. klasse på Skt. Josefs Skole i Roskilde er gået videre til finalen i Unge Forskere med deres projekt »Bio-bind«.
Anna Louise Holm, Filuca Krebs og Freja Johansen fra 9. klasse på Skt. Josefs Skole i Roskilde er gået videre til finalen i Unge Forskere med deres projekt »Bio-bind«.
Foto: JAKOB VIND
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hygiejnebind sikrer piger en plads i forskerfinale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hygiejnebind sikrer piger en plads i forskerfinale
Roskilde - 26. marts 2019 kl. 16:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hele fem juniorprojekter fra Skt. Josefs Skole i Roskilde har kvalificeret sig til den nationale finale i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence Unge Forskere. Skolen havde fået udtaget otte projekter til den regionale semifinale i Sorø, og det lykkedes fem af dem at gå videre.

arrow Læs også: Lokale forskertalenter var lige ved og næsten

Et af projekterne er »Bio-bind«, som Anna Louise Holm, Filuca Krebs og Freja Johansen fra 9. klasse på Skt. Josefs Skole står bag. De tre unge forskere vil udvikle et hygiejnebind, der er miljøvenligt og biologisk nedbrydeligt. En kvinde anvender op mod 12.000 bind eller tamponer i sit liv, og da 90 procent af et hygiejnebind består af plastik er det et stort miljøproblem, mener de tre elever.

Dommerjuryen begrundede pigernes projekt således: »I er en stærk pigegruppe, der har taget et meget aktuelt emne op. I har arbejdet konstruktivt og velovervejet med gode undersøgelser og forsøg for at finde en bedre og bæredygtig løsning til et allerede eksisterende produkt til gavn for miljøet og verdens kvinder.«

Nu skal gruppen sammen med deres skolekammerater til København den 28.-30. april for at stille op i den nationale finale ved Science Expo i Bella Center i Forum. Her kommer de i hård konkurrence med knap 50 andre juniorfinalister fra hele Danmark.

Fra Roskilde nåede også to seniorprojekter til den nationale finale: Kristoffer Ankær Brejndal, Maagnus Berg-Sørensen og Julius Rose Wagnkilde for et projekt om proteiner og Julie Gerup for et projekt om behandling af tuberkulose. De unge talenter kæmper om titlen som Årets Unge Forsker 2019 og en præmie på 25.000 kr. som overrækkes af undervisningsminister Merete Riisager. I alt var 20 junior- og 20 seniorforskertalenter udtaget til den regionale semifinale i Region Sjælland. Heraf gik halvdelen videre til den nationale semifinale.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk