17. februar 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hyggested på vej mod lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hyggested på vej mod lukning
Opdateret 10. september 2019 kl. 10:18
Roskilde - 10. september 2019 kl. 08:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om det lyder godt med en kop kaffe efter en gåtur, står caféen i Boserup Naturcenter til at lukke. Der er åbent få timer på hverdage og drives af et beskæftigelsestilbud, som i øvrigt giver underskud, skriver Roskilde kommune i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Traktørsted i skoven reddet

Håbet er, at en forening, frivillige eller en socialøkonomisk virksomhed vil overtage.

De fleste kan godt lide idéen om en café i skoven, men udfordringen er, hvem der skal og kan drive det, så det er åbent, når der er kunder i skoven, og tilbuddet samtidig kan løbe rundt:

- I disse sparetider kan vi ikke forsvare at køre sådan et tilbud for blot tre borgere. Specielt ikke når det er lukket, når de besøgende virkelig har brug for det, nemlig i weekenden. Så vil vi hellere give andre muligheden. I udvalget synes vi, at stedet fortjener en chance, siger Bent Jørgensen, formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget.

En mulig løsning kunne måske være at Traktørstedet føres videre som en socialøkonomisk virksomhed. Det kan også være en frivillig forening kan se en indtjeningsmulighed, eller måske er der en hel tredje løsning. Tanken er, at Advisory Board for Socialøkonomi skal se på sagen. Her sidder repræsentanter fra blandt andet uddannelsesområdet og erhvervslivet. De mødes nogle gange årligt for at drøfte nye socialøkonomiske initiativer og rådgive kommunen.

Hvis du er interesseret i at høre mere om Traktørstedet, kan du allerede nu kontakte Kristine Pedersen fra Sekretariatet for Social, Job & Sundhed i Roskilde Kommune på 46317945 og høre mere.

arrow Skoven har fået et forsamlingshus
13. juni 2013 kl. 15:07 Opdateret: kl. 14:14
arrow Udviklingshæmmede skal betjene Traktørstedet
16. september 2012 kl. 14:22 Opdateret: kl. 06:21

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk