19. juni 2019
Emma Vendelbo Clement var suveræn blandt de yngre piger, men dem er der så få af, at hun også måtte spille mod drenge ved weekendens stævne i Roskilde. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Emma Vendelbo Clement var suveræn blandt de yngre piger, men dem er der så få af, at hun også måtte spille mod drenge ved weekendens stævne i Roskilde. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hygge får piger til at spille bordtennis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hygge får piger til at spille bordtennis
Roskilde - 04. februar 2019 kl. 15:20
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en ganske speciel musik, der skabes, når der spilles bordtennis på 48 borde samtidig. Det blev der i Roskilde-Hallerne både lørdag og søndag, hvor battenes slag til boldene, boldenes hop på bordet og lejlighedsvise hvin fra spillernes sko, der blev drejet på gulvet blandede sig til den umiskendelige lyd af et af verdens mest udbredte boldspil.

Men musikken lyder åbenbart bedre i drenges ører, end den gør for piger, for der var meget, meget langt imellem pigerne ved Roskilde Bordtennis BTK 61's stævne. Kun 18 af de 275 deltagere var af hunkøn.

På forbundsplan arbejdes på at gøres sporten mere attraktiv for piger, og på klubplan gør Roskilde Bordtennis BTK 61 noget ved det. Med succes.

- Vi har en kæmpe pigeafdeling med omkring 25 piger i 10-16-årsalderen. Det er virkelig mange. Og det skyldes, at vi satser på det og bruger ressourcer på det, både tidsmæssigt og økonomisk. De sidste tre-fire år har vi haft en træner kun til pigerne, siger stævneleder Johanne Tschernja.

Men ressourcerne gør det ikke alene. Mere af det samme ville ikke gøre den store forskel, så tingene skal tvistes en smule for at få pigerne i tale.

- Det, vi har erfaret, er, at der tit skal et lidt andet setup til for at fange pigerne. Der skal noget mere socialt ind over, og det sørger vores pigetræner også for. Så skiftes de for eksempel til at have kage med, og der er lidt mere tid til at snakke, end der er på et tilsvarende drengehold. Sådan nogle små ting gør er forskel, siger Johanne Tschernja.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde - også som e-avis.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk