28. september 2020
Alis Mogensen undrede sig over synet af denne døbefont-lignende krukke, der står gemt lidt af vejen i et buskads i Byparken i Roskilde.
Alis Mogensen undrede sig over synet af denne døbefont-lignende krukke, der står gemt lidt af vejen i et buskads i Byparken i Roskilde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvorfor står der en døbefont i parken?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor står der en døbefont i parken?
Roskilde - 11. august 2020 kl. 17:03
Af Lars Ahn Pedersen

Da Alis Mogensen var i Byparken i Roskilde sammen med sit gåhold, fik de øje på denne døbefont-lignende »krukke«, der stod lidt gemt i et buskads nær bænken på Tuttesti. Hvad er det? spørger hun, og DAGBLADET har sendt spørgsmål videre til Henrik Denman, forfatter til artikelserien om historiske vandreture i Roskilde.

arrow Læs også: Oplev Roskildes historie til fods: 5. del - Kurbade og frontløbere i Roskilde i 1800-tallet

Her er hans svar: »Der er formentlig tale om en vandpost, der har stået i en skolegård i Roskilde. Ingen ved præcis, hvor denne krukke har stået, men et bud er Absalons Skole. Den type vandkrukker skulle have været almindelige i skolegårde i 1940'erne, hvor det i mange af dem har været muligt at trykke ned på en metalbøjle i midten og drikke af den vandstråle, der kom op.

Man kan i øvrigt finde en sten med et fuldstændig tilsvarende udseende ved den gamle hovedindgang til Roskilde Bibliotek på Dr. Margrethes Vej.

Der er således ikke tale om en døbefont - og ifølge Roskilde Museum er den da heller ikke gammel nok til at være en døbefont. Hos Roskilde Museum mener man, at det mest sandsynlige er, at kommunen på et tidspunkt har fået lavet disse sten.«

Denne »krukke« er formentlig en vandpost. Foto: Henrik Denman

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk