28. oktober 2020
Den røde linje viser, hvor den interne vej til grusgraven i Vindinge skal gå, så lastbilerne ikke skal ud på Stærkendevej.
Den røde linje viser, hvor den interne vej til grusgraven i Vindinge skal gå, så lastbilerne ikke skal ud på Stærkendevej.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Huskøb baner vejen for færre lastbiler i landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Huskøb baner vejen for færre lastbiler i landsby
Roskilde - 15. januar 2019 kl. 09:46

Borgerne i Vindinge ved Roskilde kan se frem til at slippe for lastbiler med grus på Stærkendevej, efter at Nymølle Stenindustrier, der står for grusgravningen i området, har købt ejendommen Stærkendevej 53. Samtidig har virksomheden indgået en aftale med I/S Hedeland, så lastbilerne fremover kan køre ad en intern vej og derfor holdes væk fra Stærkendevej, hvilket har været et ønske fra mange borgere i Vindinge.

arrow Læs også: Grusgraven må gerne betale for vinduespudsning og bilvask

Løsningen vil nu indgå i Miljøkonsekvensvurderingen, der udarbejdes af Region Sjælland.

- På baggrund af de tilbagemeldinger vi har fået fra borgerne i Vindinge, har Nymølle arbejdet hårdt på at finde en alternativ intern vej. Det er lykkedes at erhverve ejendommen Stærkendevej 53 og samtidigt indgå en aftale med I/S Hedeland således, at denne interne vej kunne blive en reel mulighed. Nymølle har gennem mange år haft et rigtig godt samarbejde med I/S Hedeland og de kommuner, som står bag. Vi ser frem til at samarbejde med bl.a. I/S Hedeland, Danmarks Naturfredningsforening og Vindinge Lokalråd om en plan for udgravning og efterbehandling, der rækker langt ud i fremtiden, og som sikrer både de rekreative værdier og de naturmæssige interesser og værdier, siger Nymølle Stenindustriers direktør Ole Nørklit.

Formanden for I/S Hedeland Lars Prier udtrykker ligeledes glæde over aftalen.

- På den korte bane sikrer aftalen, at så få som muligt bliver berørt af den nødvendige grusgravning. På den lange bane betyder aftalen, at I/S Hedeland får mulighed for at overtage arealerne efter endt grusgravning, så de i fremtiden bliver en del af Hedeland Naturpark. Det er godt for både Hedelands brugere og for naturen, siger han.

arrow Formand: Borgerønske til vej ud af grusgrav kan ikke lade sig gøre
22. januar 2019 kl. 04:53 Opdateret: kl. 13:39
arrow Borgere om grusgrav-sag: - Vi er blevet helt overrulet
21. januar 2019 kl. 13:11 Opdateret: kl. 13:11
arrow Grusgravning kan flytte spejderhytte
07. november 2018 kl. 04:25 Opdateret: kl. 13:52
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk