10. juli 2020
Ruten til Team Glade Børn er lagt, så den bringer rytterne gennem naturskønne områder - og ad mindre veje, hvor trafikmængden er beskeden, og mulighederne for at cykle hurtigt er gode.
gallery icon

Se billedserie

Ruten til Team Glade Børn er lagt, så den bringer rytterne gennem naturskønne områder - og ad mindre veje, hvor trafikmængden er beskeden, og mulighederne for at cykle hurtigt er gode.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hurtige ryttere sprænger tidsplanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hurtige ryttere sprænger tidsplanen
Roskilde - 18. juli 2018 kl. 14:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I de syv år, Team Glade Børn har eksisteret, har de cyklet i al slags vejr - regn, slud, hedebølge, orkan har de prøvet på turene fra Roskilde til Paris, Bolzano og Alsace. I år har de vejrmæssige udfordringer været til at overse. Let sol og temperaturer i slutningen af 20'rne. Føj dertil en let medvind.

arrow Læs også: Billeder: Team Glade Børn sætter kurs mod Prag

De perfekte forhold betyder også, at tidsplanen for hver enkelt etape ikke holder. Rytterne kører hurtigere end planlagt. Tirsdagens 150 kilometer mod Dresden blev tilbagelagt med en gennemsnitsfart på 32 kilometer i timen.

En medvirkende årsag til, at det går så hurtigt og smertefrit, er de gode forberedelser, der blandt andet har betydet, at hver enkelt på holdet er virkelig god til at tage hensyn til anden trafik og få tingene til at glide ude på vejene.

Man ser ofte, at der er en kamp mellem nogle bilister og cykelhold, der fylder vejen, og ude på de europæiske veje findes mange amatørhold, som ikke forstår, hvorfor de ikke er udtaget til årets Tour de France. Det kan provokere en del bilister og føre til, at farlige situationer opstår.

Sådan ønsker Team Glade Børn det ikke skal være, og en del af forberedelserne har bestået i rytterkurser sammen med DGI under temaet god stil på cykel. For ikke at genere trafikken kører Team Glade Børn i hold a 10 ryttere, som hver gang de er på trafikveje kører én og én. Herudover er der lagt et stort arbejde i at finde cykelstier og mange småveje etc. Det har den yderligere fordel, at rytterne oplever fantastiske områder, de ellers aldrig ville have set - og at de sikkert har kunnet øge hastigheden.

Når rytterne har fået et bad efter dagens etape, er stemningen altid høj, og dagens oplevelser giver anledning til mange gode grin. Dem bidrager serviceteamet også til, for dagen igennem holder de øje med, hvem af rytterne som gør sig særlig bemærket ved en uheldig, sjov eller forkert handling. Det samme gør sig gældende for at finde dagens helt. Ofte en rytter som i særlig grad har gjort en god gerning eller hjulpet andre ryttere etc. Og både helt og klovn bliver »fejret« behørigt om aftenen, hvor der venter begge særbehandling. Dagens helt får således serveret kolde sodavand og mad i særlig lækker stol med eget bord og parasol. Dagens ups får en trebenet taburet at sidde på og en ups-kasket...

arrow Cykelhold med ømme ben
19. juli 2017 kl. 17:05 Opdateret: kl. 11:44
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk