24. oktober 2021
Roskilde Festival Højskole er blandt de 18 favoritter til Renoverprisen 2021, efter at over 100 nominerede projekter er blevet sorteret fra. Højskolen er tidligere blevet hædret af Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Roskilde. Foto: Steen Østbjerg
Roskilde Festival Højskole er blandt de 18 favoritter til Renoverprisen 2021, efter at over 100 nominerede projekter er blevet sorteret fra. Højskolen er tidligere blevet hædret af Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Roskilde. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højskole et skridt nærmere endnu en pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højskole et skridt nærmere endnu en pris
Roskilde - 08. april 2021 kl. 17:21
Af Steen Østbjerg

Det var i sig selv bemærkelsesværdigt, da Roskilde Festival Højskole åbnede i 2019. Det var nemlig den første nye højskole, der slog dørene op i Danmark i 50 år.

arrow Læs også: Nystartet højskolelabel drømmer stort

Men det var ikke det eneste, der påkaldte sig opmærksomhed. Det gjorde også den måde, hvorpå hele højskolen er skabt i et skelet fra en gammel betonvarefabrik - og det har nu bragt RoFH i spil til endnu en bygningspris.

Som tidligere omtalt er RoFH blandt 131 projekter, der er indstillet til Renoverprisen 2021, som uddeles til efteråret, og chancen for, at indstillingen bliver kronet med prisen i den sidste ende, er med ét slag blevet forbedret betydeligt.

18 favoritter
Der er nemlig blevet luget betydeligt ud i feltet af kandidater til prisen. Sammen med 17 andre byggeprojekter er RoFH nu udvalgt som en af 18 favoritter, hvilket er en form for anden runde, inden antallet af kandidater skæres yderligere ned i forbindelse med, når de endelige nomineringer bliver offentliggjort.

Udpegningen af favoritterne betyder dog også, at der ikke bliver nogen pris til højskolens nabo på Musicon, Ragnarock, eller til Jyllingehallerne, som også var indstillet til prisen. På samme måde må de øvrige lokale nominerede, renoveringen af såvel Tårnparken på Gyvelvej som omdannelsen af det tidligere plejehjem i Sankt Peders Stræde 7 til ungdomsboliger, kigge i vejviseren efter Renoverprisen.

Ikke første gang
Skulle prisen tilfalde RoFH, vil det ikke være den første hæder, som arkitektfirmaerne Cobe og MVRDV, som stod bag projektet, høster for arbejdet. Roskilde Festival Højskole har nemlig allerede har fået flere priser, heriblandt fra Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Roskilde, som hædersplakette blev hængt op tæt ved indgangen for et år siden.

I indstillingen af højskolebyggeriet fremhæves, at »transformationen af den gamle fabrikshal til ny højskole er et fornemt eksempel på, hvordan renovering af industrielle bygningsværker både kan understrege et områdes historiske arv, blive et nyt vartegn for en bydel og ikke mindst være en brugbar inspirationskilde til, hvordan man kan skabe autentiske og bæredygtige byggerier i høj kvalitet ved at renovere i stedet for at rive ned.«

Prisen, som Realdania og Grundejernes Investeringsfond står bag, hylder Danmarks bedste renoveringsprojekter og uddeles til efteråret.

arrow Endelig: Eleverne rykkede igen ind på festivalhøjskolen
16. marts 2021 kl. 15:02 Opdateret: kl. 11:25
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk