16. september 2019
Bomi har i dag mere plads, end hjerneskadecenteret bruger. Det er ikke ensbetydende med, at det er en god idé at flytte dem ud til fordel for en ny fgu-uddannelse, påpeger bestyrelsesformand Evan Lynnerup. Foto: Kenn Thomsen
Bomi har i dag mere plads, end hjerneskadecenteret bruger. Det er ikke ensbetydende med, at det er en god idé at flytte dem ud til fordel for en ny fgu-uddannelse, påpeger bestyrelsesformand Evan Lynnerup. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjerneskadecenter Bomi vil nødigt flytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjerneskadecenter Bomi vil nødigt flytte
Roskilde - 11. april 2019 kl. 15:58
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det socialdemokratiske flertalsparti vil forsøge at gøre alle glade ved at flytte hjerneskadecenteret Bomi over på Roskilde Handelsskole for at give deres nuværende lokaler til den kommende fgu-uddannelse. Det ser dog ikke ud til at lykkes med at gøre Bmi glade for den løsning.

arrow Læs også: Flytte-cirkus kræver et greb i kommunekassen

- Det har vi det ikke særlig godt med. Det er ikke nogen hemmelighed, at Bomi har været gennem en forvandlingsproces, hvor det er endt med at være et rigtig godt hjerneskadecenter, som bliver brugt i hele landet. På den front har Bomi behov for noget ro, og der er trods alt 85 medarbejdere med udsigt til at runde 100 inden for en overskuelig fremtid, og det er ikke bare noget, man lige finder et sted til. Det gælder også i forhold til brugerne, som kan være udsatte og gerne vil have det lidt mere diskret i forhold til at komme ind på en handelsskole, siger bestyrelsesformand Evan Lynnerup.

En krølle på sagen er, at Bomi er en selvejende institution, og kommunen juridisk set ikke kan disponere frit over deres lokaler uden om Bomis selvstændige bestyrelse. I realiteten er det dog kommunens beslutning på grund af en speciel konstruktion, men Evan Lynnerup håber, at løsningen vil give sig selv, når sagen er blevet undersøgt nærmere af kommunen.

- Når resultatet af den undersøgelse er klar, tror jeg, at situationen ser helt anderledes ud. Jeg tror, hverken at det er fornuftigt ud fra en faglig eller økonomisk vinkel, siger han.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar til fra TCR's ledelse eller bestyrelsesformand om deres fremtidige placering.

arrow FGU Roskilde er blevet til efter en elefantgraviditet
13. august 2019 kl. 15:42 Opdateret: kl. 15:42
arrow Pavilloner skal give plads til flere elever på ny skole
08. august 2019 kl. 08:13 Opdateret: kl. 12:18
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk