27. februar 2021
Hos Frellsen Kaffe gik salget i stå under første nedlukning. Hen over sommeren, kom der gang i den igen, men nu rammer nedlukningen igen, fortæller direktør Henrik Frellsen. Foto: Jens Wollesen
Hos Frellsen Kaffe gik salget i stå under første nedlukning. Hen over sommeren, kom der gang i den igen, men nu rammer nedlukningen igen, fortæller direktør Henrik Frellsen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemmekontorerne koster kaffefirmaer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemmekontorerne koster kaffefirmaer
Roskilde - 17. januar 2021 kl. 15:42
Af Anna Weinø

Nedlukningen sætter sit præg på kaffesalget. Supermarkeder oplever stigning i salg af kaffe fra det hjemmearbejdende folk, mens der bliver solgt mindre kaffe til arbejdspladserne.

arrow Læs også: Sælger kaffe på vejen mod blindhed: - Man mister synet, men ikke forstanden

Frellsen Kaffe i Roskilde leverer primært kaffe til virksomheder og arbejdspladser, og salget er gået op og ned i takt med, at landet er åbnet og lukket.

- Når folk sidder derhjemme, så står kaffemaskinen stille på kontoret, så selvfølgelig kan vi godt mærke det, siger Henrik Frellsen, der er direktør for Frellsen Kaffe.

Supermarkeder sælger mere

Mens kaffemaskinen står stille på arbejdspladserne, snurrer kaffemaskinerne i hjemmet i højere grad. Hos Coop oplever man en stigning i salget af kaffe. Det fortæller Brian Karstensen, kategorigruppechef for drikkevarer i Coop Danmark, til BT.

Danskerne drikker i gennemsnit fire kopper kaffe om dagen. Ifølge Henrik Frellsen drikker danskerne mere kaffe, når de er på arbejde, end når de arbejder hjemmefra.

Selvom supermarkederne sælger mere af det sorte guld, så udligner det ikke det fald, man oplever af arbejdsmarkedskaffe.

- Når vi sidder derhjemme, så drikker vi ikke kaffe på samme måde. Så det totale salg er faldet. Der er nogle rutiner og noget socialt ved kaffepauser på arbejdet, siger Henrik Frellsen.

Kafferisteriet Just Coffee leverer til cafeer og restauranter og er også ramt af nedlukningen, men har oplevet en stigning af salget til private kunder. Foto: Jørgen Andersen

Støtte fra private kunder

Hos risteriet Just Coffee ved Jyllinge sætter nedlukningen også sit præg. Risteriet leverer blandt andet kaffe til cafeer og restauranter, som bekendt er delvist lukkede.

- Vi kan godt mærke, at vi mangler alle de store bestillinger, siger Maria Christoffersen, der er medejer af Just Coffee, der leverer kaffe til Pipers Hus, Café Satchmo og Sct. Hans Have.

Dog har de også oplevet en større opbakning fra private kunder, og Maria Christoffersen vurderer, at deres salg på det område er steget.

- Vi har oplevet, at folk støtter op om de små. Jeg tror, folk tager ud til de små butikker i stedet for supermarkeder og storcentre, siger hun.

arrow Da Frellsen fik kaffen galt i halsen
03. oktober 2020 kl. 06:18 Opdateret: kl. 15:21
arrow Frellsen får overskud trods forfærdeligt forår
03. oktober 2020 kl. 05:52 Opdateret: kl. 15:21
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk