17. april 2021
Kalle Birck-Madsen (th.) er manden bag Gaderummet, der siden 2007 har stillet med hjemløse til at rydde op efter Roskilde Festival. Foto: Kristian Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Kalle Birck-Madsen (th.) er manden bag Gaderummet, der siden 2007 har stillet med hjemløse til at rydde op efter Roskilde Festival. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemløse tjener mønt på festivalskrald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemløse tjener mønt på festivalskrald
Opdateret 12. juli 2016 kl. 09:35
Roskilde - 11. juli 2016 kl. 15:57
Af Kristian Jørgensen

En flok mænd med trætte ansigter går omkring i en interimistisk teltlejr, mens de varmer dåsebønner og rister brød over bål over et bål til morgenmad.

arrow Læs også: KFUM tjente på at skære ned

Her skal de bo uafbrudt de næste måneder, mens de hjælper Roskilde Festival med at samle skrald op efter de mange tusind festivalgæster. Mændene er hjemløse, næsten udelukkende fra Østeuropa, og for dem er det en kærkommen chance at kunne tjene penge, have et sted at sove og få mad hver dag, inden deres forhutlede tilværelse fortsætter årets øvrige otte-ni måneder.

Det er foreningen Gaderummet, der siden 2007 har orkestreret de hjemløses skraldetjans på festivalen. Foreningen får penge af festivalen, og pengene går til de hjemløse, som på den måde får lidt kapital at klare sig for.

- Vi bruger festivalens værdier til at holde folk oppe. Nogle har det ikke godt, for de har levet udenfor i otte måneder, siger psykolog Kalle Birck-Madsen, der står bag Gaderummet.

En af de hjemløse er polske Wojciech på 34 år, som bor i København, hvor han lever af at samle flasker og finde mad i skraldespande. Han har været med på festivalpladsen i tre år.

- Det er en god tid. Der er frisk luft - bedre end i byen - der er arbejde og god mad. Og det er godt, at jeg kan tjene penge, så jeg kan rejse til Polen. Før jeg fik det her arbejde, kom jeg ikke til Polen i fire år, siger Wojciech.

arrow Festival på det jævne for foreninger
07. juli 2016 kl. 14:11 Opdateret: kl. 06:35
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk