25. september 2021
09rmc Mette og astronauten 07
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Himmelsøen med besøg fra himmelrummet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Himmelsøen med besøg fra himmelrummet
Roskilde - 06. juni 2021 kl. 09:09
Af Roskilde Avis

Bøgen er for længst sprunget ud og danskerne drømmer om sol og sommer, men det er kun fire måneder siden at isen var otte centimeter tyk i Himmelsøen og Roskilde Issvømmer Forening – RISF havde besøg af astronaut Andreas Mogensen og sportsjournalist og DR-vært Josefine Høgh i forbindelse med optagelserne til programmet ’Høgh og astronauten – min krop til grænsen.’

arrow Læs også: Issvømmere er med i fantastiske fællesskaber

I seks udsendelser har DR1 valgt at sætte fokus på kroppens formåen, når kroppen, inklusive hjernen, presses i en given retning.
Allerede i november 2020 tog produktionsselskabet Blu kontakt til foredragsholder, coach og stifter af Roskilde Issvømmer Forening, Mette BL Thomsen for at give hende muligheden for at være ambassadør for issvømmersporten, og dermed udfordre værterne i programmet til at prøve netop hendes idrætsgren i en udgave, der var realistisk at gennemføre uden års træning.

Koldeste periode

For en kvinde der har sat sig målet at gøre issvømning til Danmarks nye nationalsport, tøvede Mette BL Thomsen ikke et sekund og sagde JA.

Optagelserne forgik over to dage i februar, i den absolut koldeste periode i denne vinter. Danmark var dækket af sne, det frøs 10 grader og isen blev tykkere og tykkere og Mette besluttede at udfordre værterne Andreas Mogensen og Josefine Høgh til at svømme 25 meter i isvand, svarende til den korteste distance til et VM.

Livredder og badehætte

For at sikkerheden kunne være i absolut topklasse, stillede Roskilde Issvømmer Forening med livredder på strandbredden under begge optagelser. Det var således livredder Matthew Bryan, der med en sikkerhedsline holdt godt fat i Mette BL Thomsen da hun huggede hul i isen. Og både Josefine Høgh, Andreas Mogensen og Mette BL Thomsen havde alle tre både badehætte og flydemidlet en havtaske om livet da de gik i vandet.

- Opgaven at hugge hullet til første optagelse, var forholdsvis let, fordi isen kun var 3 cm tyk, fortæller Mette BL Thomsen.

Otte centimeter

Anderledes forholdt det sig da den lange 25 meter bane skulle hugges, fordi isen nu var blevet 8 cm tyk, så issvømmer-teamet blev forstærket med ægteparret Jeanette Blankholm og Luffe Rasmussen.

På et par timer havde Mette BL Thomsen og Jeanette Blankholm med muggeret kæmpet sig gennem den tykke is, så banen på 25 m stod klar til Josefine Høgh og Andreas Mogensen, da de ankom til Himmelsøen.
- Det har været en fantastisk oplevelse at arbejde sammen Josefine Høgh og Andreas Mogensen og hele teamet bag udsendelsen, men ikke mindst at mærke fællesskabet i Roskilde Issvømmer Forening – RISF, siger Mette BL Thomsen.

Udsendelsen kan ses på DR1 torsdag 10. juni klokken 20. Man kan se mere om Roskilde Issvømmer Forening på risf.dk.

arrow Issvømmer er årets ildsjæl
21. april 2018 kl. 18:28 Opdateret: kl. 13:39
arrow Issvømmere klar til nye længder efter VM
11. april 2018 kl. 17:54 Opdateret: kl. 13:53
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk