26. juni 2019
Københavns Kommune ønsker at opdele Lindegårdens beboere, så de mest udadreagerende bliver på en del af det nuværende Lindegården, en gruppe skal flytte i eget hjem, mens der forhandles om at flyttte 70 beboere til Viby. Foto: Mik
Københavns Kommune ønsker at opdele Lindegårdens beboere, så de mest udadreagerende bliver på en del af det nuværende Lindegården, en gruppe skal flytte i eget hjem, mens der forhandles om at flyttte 70 beboere til Viby. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er målgruppen for nye bosteder i Viby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er målgruppen for nye bosteder i Viby
Roskilde - 11. februar 2019 kl. 11:08
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et af de springende punkter i debatten om en mulig udflytning af 70 beboere fra Lindegården til Viby, hvor Københavns Kommune ønsker at bygge to nye bosteder, har været, hvilke psykiske sygdomme, beboerne kan have.

arrow Læs også: Lindegårdsudflytningen: Usædvanligt ikke at inddrage organisationer

Roskilde Kommune har i forbindelse med debatten oplyst, at det er de milde psykisk syge fra Lindegården, som kan komme til Viby. De er blevet omtalt som sindslidende, som ikke kræver specialiseret indsats.

Notat fra Københavns Kommune fra den 22. november 2018, som DAGBLADET har fået aktindsigt i, viser, at Københavns Kommune ikke beskriver de kommende beboere i Viby på helt samme måde som Roskilde Kommune. Både for den gruppe, som kan ende i Viby, og den gruppe på 35, som skal blive tilbage på Lindegården, gælder det, at de hører under servicelovens paragraf 107 og paragraf 108.

For begge grupper gælder det, at botilbuddene vil være til borgere over 18 år med forskellige psykiske og sociale udfordringer. Det kan eksempelvis være angst, depression, skizofreni/forandret virkelighedsopfattelse, personlighedsforstyrrelse og periodevis psykose.

Nogle borgere vil have en dom til behandling, der kan blive aktiveret, hvis borgerens tilstand forværres. Her vil aktiveringen betyde, at borgeren bliver indlagt på psykiatrisk afdeling.

Forskellen er, at de beboere, som Københavns Kommune vil sende til Viby, kan have et forbrug af rusmidler i kortere eller længere perioder, men de tilbageblivende beboere på Lindegården vil have et forbrug af alkohol eller stoffer.

De tilbageblivende beboere på Lindegården beskrives desuden som beboere, der har særlige udfordringer og til tider udadreagerende adfærd.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde mandag den 11. februar. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på sn.dk

arrow Borgmester: 35 beboere på bosted i Viby er nok
13. juni 2019 kl. 15:20 Opdateret: kl. 13:18
arrow Bosteder i Viby har lange udsigter
07. april 2019 kl. 14:22 Opdateret: kl. 18:21
arrow Viby-borgere utilfredse med Lindegårdssvar
28. marts 2019 kl. 14:39 Opdateret: kl. 13:36
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk