23. september 2020
Bygherre har allieret sig med Laban Arkitekter og forestiller sig punkthuse i denne stil. Byggehøjden på de fire punkthuse kan blive tre etager efter den nuværende lokalplan, men der er også fremsendt et alternativt forslag med tre punkthuse i fire etager.
gallery icon

Se billedserie

Bygherre har allieret sig med Laban Arkitekter og forestiller sig punkthuse i denne stil. Byggehøjden på de fire punkthuse kan blive tre etager efter den nuværende lokalplan, men der er også fremsendt et alternativt forslag med tre punkthuse i fire etager.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er byggeplanerne for højskolegrunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er byggeplanerne for højskolegrunden
Roskilde - 27. december 2018 kl. 13:15
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis det står til bygherre for projektet for højskolegrunden i Himmelev, vil projektet blive gennemført i to tempi - først punkthusene øverst på bakken, som kan opføres allerede i dag i overensstemmelse med den gældende lokalplan, og dernæst rækkehuse længere nede mod vandet.

arrow Læs også: - Man kan næsten ikke se, der blive bygget

Den sidste del kræver ændringer i lokalplanen, men bygherre forventer, at opførelsen af punkthusene efterfølgende vil minimere en eventuel modstand i lokalsamfundet imod en ny lokalplan, eftersom det især var højden på punkthusene, der gav anledning til diskussion, da den nuværende lokalplan for området blev vedtaget i 2008.

At bygherre ser opførelsen af punkthusene som en mulig murbrækker i forhold til ændringer i lokalplanen fremgår af et referat af et møde, som fandt sted i juni mellem kommunens planchef Vilfred Hvid og Lennert Petersen, der er direktør for BBByg A/S og rådgiver for bygherre Thomas Gjørup.

Punkthusene - placeret midt imellem højskolens hovedbygning, Comwell, Engholmparken og Nyborgvej - skal efter planen være udlejningsboliger. Udgangspunktet er fortsat fire punkthuse i tre etager, sådan som det nuværende lokalplan åbner mulighed for, men der er også lavet et alternativt forslag med tre blokke i fire etager.

På nordsiden af Nyborgvej er det hensigten at bygge tæt-lave rækkehuse, både som ejerboliger og som andelsboliger. Også dette flugter med de rammer, der blev sat i lokalplan 507.

Fra højskolen og ned til Frederiksborgvej skal der bygges »familievenlige ejerboliger« på grunde i størrelsesordenen 450-600 kvadratmeter.

På sydsiden af Thomas Bredsdorffs Alle udstykkes fire grunde til parcelhuse, som også indgår i første fase af byggeriet, mens byggeriet på den modsatte side af alleen tænkes som anden fase, når der er vedtaget et tillæg til lokalplan 507 eller en helt ny lokalplan.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde - også som e-avis.

arrow Højskolenaboer: Nu må I lytte til os
20. august 2019 kl. 06:50 Opdateret: kl. 10:50
arrow Højskolegrunden: Nabobekymringer vokser
31. juli 2019 kl. 12:44 Opdateret: kl. 12:44
arrow Udsigt til fire etager og tæt byggeri på højskolegrund
25. april 2019 kl. 15:38 Opdateret: kl. 12:13
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk