20. juni 2019
Sådan ser Roskildes nye svømmehal ud. Den står færdig ved årsskiftet 2017/18.
gallery icon

Se billedserie

Sådan ser Roskildes nye svømmehal ud. Den står færdig ved årsskiftet 2017/18.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er Roskildes nye svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er Roskildes nye svømmehal
Opdateret 08. januar 2015 kl. 14:21
Roskilde - 06. januar 2015 kl. 19:38
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde får en topmoderne svømmehal. Det kan der ikke herske nogen tvivl, efter at det for en times tid siden på et pressemøde i Roskildehallerne blev offentliggjort, hvordan hallen kommer til at tage sig ud, og at det er Creo-arkitekterne fra Odense og Jaja-arkitekterne, som vandt konkurrencen om at tegne den nye hal, som kommer til at ligge sammen med det eksisterende Roskildebadet.

arrow Læs også: Arkitekter har bygget tre svømmehaller

Detailprojekteringen af hallen går nu i gang, efter at de overordnede rammer er faldet på plads. Det var i øvrigt en enig dommerkomite, som valgte Creo og Jaja-forslaget, som har fået navnet »Badebyen«.

Noget af det unikke ved det valgte projekt - og noget som flere i dommerkomiteen fremhævede - er at arkitekterne med forslaget - ud over at få plads til alle de ting, som der skulle være i projektet - har formået at etablere uderum inde i svømmehallen. Der bliver således tre rum, hvor man kan gå ud og nyde sol og sommer, når ellers det kommer. Der vil være et udendørs lege-område til de mindste børn med legemuligheder, som naturligvis indeholder vand. Et ude-wellness-område og en udendørs cafe. Alle de tre områder er kun med adgang fra svømmehallen, og de er ikke synlige, hvis man står og ser ind på svømmehallen.

Det meget omdiskuterede 50-meter-bassin er placeret til højre for den nuværende hal. Det giver en unik mulighed for at komme nemt til 50-meter-bassinet. I det hele taget er der med løsningen skabt mange mindre rum i det store samlede rum. Endelig så kommer der til at ske en fuld ombygning af de eksisterende omklædnings- og sauna-faciliteter som eksisterer i hallerne i dag.

Vinderforslaget rummer også mulighed for at udnytte vandtårnet - som ikke længere er i brug - til noget kreativt. Det kunne være fitness, sport eller måske lejligheder. Denne del af projektet kommer dog først i en eventuel fase to.

Der er afsat 135 millioner kroner til at bygge den nye hal for, og det forventes at den nye svømmehal står færdig omkring årsskiftet 2017/18.

I en periode - formentlig et par måneder - vil hele Roskildebadet blive lukket for, at der kan ske en sammen og ombygning.

Læs meget mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.

arrow Svømmehal: Disse forslag blev valgt fra
07. januar 2015 kl. 15:32 Opdateret: kl. 14:06
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk