4. august 2020
Jyllinge Lystbådehavn er i forvejen bebygget, og derfor ophæver Miljøministeriet nu strandbeskyttelseslinjen. Det åbner for nye, store planer for havnen. Foto: Lars Kimer
Jyllinge Lystbådehavn er i forvejen bebygget, og derfor ophæver Miljøministeriet nu strandbeskyttelseslinjen. Det åbner for nye, store planer for havnen. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havn har store planer efter ophævet strandbeskyttelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havn har store planer efter ophævet strandbeskyttelse
Roskilde - 12. december 2019 kl. 16:07
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er rigtig gode nyheder for Jyllinge Lystbådehavn, at miljøminister Lea Wermelin (S) onsdag ophævede strandbeskyttelseslinjen for havnen i lighed med 110 andre havneområder landet over.

arrow Læs også: Havn forstærker sig efter Bodils kradseri

- Det er vi meget glade for. Vi har rykket for den her beslutning længe, for det har hæmmet os i udviklingen af lystbådehavnen, at den strandbeskyttelse har været gældende. Så vi har store planer, siger Kristian Skjærlund, næstformand i Jyllinge Lystbådehavn.

Han vil endnu ikke sige noget om, hvad de store planer består i. Ikke før andelshaverne af de 450 havnepladser er indforstået med dem.

- Vi har søgt om at få ophævet strandbeskyttelsen, fordi vi har nogle planer. Dem skal vi have godkendt på næste generalforsamling i januar, før jeg kan fortælle mere, siger Kristian Skjærlund.

Strandbeskyttelseslinjen har betydet, at der som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. Alle 111 steder, hvor linjen er helt eller delvist ophævet, ligger i forbindelse med bebyggelse og rummer ifølge Miljøministeriet ikke væsentlige naturværdier. Jyllinge Nordhavn, Veddelev Havn og Roskilde Havn er stadig omfattet af beskyttelseslinjen, den sidste kun delvist.

arrow Der var en hage ved overrækkelsen
29. april 2020 kl. 18:01 Opdateret: kl. 13:04
arrow Sejlere elsker vand - bare ikke i klubhuset
18. maj 2019 kl. 14:19 Opdateret: kl. 17:03
arrow Drivgods i en gråzone: Hvem skal fjerne det?
08. januar 2019 kl. 14:42 Opdateret: kl. 11:55
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk