2. juli 2020
Politiet fik fat på en 24-årig mand i forbindelse med en aktion mod narkotika i Roskilde. Foto: Jens Wollesen
Politiet fik fat på en 24-årig mand i forbindelse med en aktion mod narkotika i Roskilde. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hashhandler blev ved - men civile betjente fulgte efter ham

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hashhandler blev ved - men civile betjente fulgte efter ham
Roskilde - 29. juni 2020 kl. 11:23
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Civilklædt politipersonale foretog fredag eftermiddag en særlig og målrettet aktion mod både besiddelse af og handel med narkotika i Roskilde by.

Politiet indledte aktionen ved at henvende sig i et skur på Parkvænget, hvor der lugtede kraftigt af hash. En af de trufne på stedet virkede noget nervøs, hvorfor den nervøse, 24-årig mand fra Kirke-Hyllinge blev kontrolleret nærmere. Han var i besiddelse af 26 salgsposer med cirka 1,2 gram hash i hver samt et mindre kontant beløb.

Derfor blev han anholdt klokken 14.28, som mistænkt for besiddelse af hash med videre med henblik på salg. Hashen og pengene blev beslaglagt som bevis i sagen, hvorefter politiet løslod den sigtede 30 minutter senere efter afhøring til sagen.

Politiet havde dog en mistanke om, at den 24-årige ville fortsætte sin handel med hash, så politiet fulgte ham diskret rundt i Roskilde by, og det skulle vise sig at være en god idé.

- Det er den distributør, som mange kender, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi, som ikke vil kalde ham en stor hashhandler set i mængder, men oplyser, at politiet kender den 24-årige i forvejen. I år har han allerede fået sigtelser for hashhandel og narkokørsel.

Handel på restaurant

På et tidspunkt fredag befandt den 24-årige mand sig på en spiserestaurant i den centrale del af Roskilde, hvor han havde kortvarigt kontakt til en kvinde, som straks forlod stedet.

Politiet fik fat i den mistænkte hashkøber, som var en 25-årig kvinde fra Roskilde. Hun blev kontrolleret nærmere og fundet i besiddelse af fem salgsposer med i alt godt seks gram hash. Hun blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik beslaglagt hashen.

Politiet holdt fortsat øje med den 24-årige hashhandler, som senere blev set som passager i en personbil, der kørte ad Holbækvej i Roskilde. Da han opdagede den uniformerede patrulje, som ville standse personbilen for kontrol, smed passageren nogle poser ud ad vinduet.

Det viste sig at være 17 salgsposer med godt et gram hash i hver, ligesom han ved den fornyede anholdelse klokken 16.20 igen var i besiddelse af et mindre kontant beløb.

En 24-årig mand fra Roskilde var fører af bilen, som politiet ransagede efter yderligere spor efter den »forretning«, som passageren tilsyneladende havde gang i. Ved ransagningen fandt politiet spor, der gav anledning til ransagning af et værelse på en af byens hoteller.

Kvinde passede på hash

Her mødte politiet en 37-årig kvinde fra Roskilde, som var i besiddelse af cirka 260 gram hash, en flaske GHB, cirka tre gram amfetamin, metadonpiller og en mobiltelefon, som alt sammen blev beslaglagt som bevis i sagen mod både hende og den 24-årige mand fra Kirke-Hyllinge.

- Det var jo nok den 24-åriges hash, som hun skulle passe på, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Kvinden fra hotelværelset blev også anholdt i forbindelse med efterforskningen, men løsladt senere på aftenen uden fremstilling i grundlovsforhør.

Politiet og anklagemyndigheden vurderede nu den 24-åriges nyeste sager sammenholdt med andre sager i år mod ham som mistænkt for videreoverdragelse af hash samt besiddelse af penge herfra.

Han blev på den baggrund fremstillet i et grundlovsforhør lørdag som mistænkt for at have en afgørende og aktiv rolle i forbindelse med videresalg af hash i Roskilde-området. Grundlovsforhøret endte med, at den 24-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 16. juli.

Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, så politiet kan ikke oplyse yderligere om sagen.

Den 24-årige kærede kendelsen om varetægtsfængslingen, så Østre Landsret skal nu kigge nærmere på byrettens beslutning herom i løbet af et par dage.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk