21. november 2017
I 25 år har Sten Asbirk tegnet kuglefugle og de skal have træk til virkeligheden. Her er det fx de blå zuler fra Galapagos. Hos den art viser hannerne deres blå føder frem for hunnerne i håb om at finde en mage. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

I 25 år har Sten Asbirk tegnet kuglefugle og de skal have træk til virkeligheden. Her er det fx de blå zuler fra Galapagos. Hos den art viser hannerne deres blå føder frem for hunnerne i håb om at finde en mage. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Han har malet kuglefugle i 25 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han har malet kuglefugle i 25 år
Roskilde - 16. juli 2017 kl. 11:13
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er en blåfodet zule, og du kan se, hvordan den danser. Det gør hannerne hos de blåfodede zuler for at imponere hunnerne, som bedst kan lide de hanner med mest blå fødder. De vil ikke have en blegfis.

arrow Læs også: Han har brugt 54 år ved Gundsømagle Sø

Ordene kommer fra kunstneren Sten Asbirk, som igennem 25 år har gjort akvareller med fugle med kuglerunde kroppe til sit varemærke som kunstner.

- Der har du en tejst, siger han og peger på en sort fugl.

At Sten Asbirk fra Roskilde ved noget om fugle kan ingen i hverken kunstnermiljøet eller for den sags skyld ornitologmiljøet betvivle.

- Jeg skrev Ph.D. om tejsten og har skrevet en bog om den. Alligevel tog det mig 10 år at lave tejsten rigtig som kuglefugl. Måske var det, fordi jeg har haft så mange af dem mellem hænderne i mit studie på biologi. Det var bare umuligt. Så fandt jeg på at bruge en kagetallerken. Jeg elsker kage, når kagen var spist, så kunne jeg jo lige vende kagetallerkenen om, og så havde jeg noget at tegne efter, siger han.

Netop fordi Steen Asbirk ved så meget om fugle, så laver han ikke kuglefugle fra fri fantasi.

- Det skal være sådan, at ornitologerne kan genkende fuglene, samtidig med at vi andre får en oplevelse ud af at se på dem som rene kunstværker, forklarer han.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der i sin fulde version kan læses i DAGBLADET Roskilde lørdag den 15. juli. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow 20 medlemmer udpeget til Nationalparkrådet
02. februar 2016 kl. 10:04 Opdateret: kl. 10:17
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk