21. juni 2021
15-årige Jeppe Nielsen tester den nye halfpipe-rampe ved Lindebjergskolen, som de lokale skatere i den grad har manglet. Hidtil har de taget helt til Rabalderparken i Roskilde, når de skulle udfolde sig. Foto: Kristian Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

15-årige Jeppe Nielsen tester den nye halfpipe-rampe ved Lindebjergskolen, som de lokale skatere i den grad har manglet. Hidtil har de taget helt til Rabalderparken i Roskilde, når de skulle udfolde sig. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hamodi har bygget en rampe til byens skatere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Hamodi har bygget en rampe til byens skatere
Roskilde - 10. maj 2021 kl. 19:05
Af Kristian Jørgensen

Når man er 15-16 år og glad for at køre på løbehjul, er det lidt op ad bakke at skulle køres af sine forældre eller tage en halv evighed med offentlig transport, hver gang man gerne vil køre på rampe i stedet for op og ned ad stierne i Gundsølille.

arrow Læs også: Se billederne: Unge skatere fik opfyldt deres hede ønske

Men meget snart kan de unge i Gundsølille og omegn få stillet rampelysten i nabolaget. Den unge lokale tømrer Hamodi Al-Natur har nemlig - med hjælp fra nogle af de unge selv og andre frivillige - bygget nogle ramper i et tidligere boldbur ved Lindebjergskolen.

Langt fra Roskilde

Den er næsten færdig og bliver indviet fredag den 21. maj klokken 15.30 - blandt andet med en tale af tre af byens unge skatere, som har været med til arbejdet.

En af dem er 16-årige Oskar Petersen, der oprindeligt tog initiativ til ramperne.

- Vi var bare trætte af at tage bussen, hver gang vi skulle ud at skate, siger han.

Det er nu ved at være to år siden, Oskar Petersen spurgte Irene Vinther-Larsen, næstformand i Ågerup og Omegns Lokalråd, om ikke hun kunne hjælpe med at få en skaterampe til byen.

Et større arbejde

- Dum som jeg var, sagde jeg, at det kunne jeg da godt - uden at vide, hvilket arbejde det var, siger Irene Vinther-Larsen.

Først prøvede hun at få produktionsskolen Base 4000 - i dag FGU Roskilde - til at bygge, men det lykkedes ikke, delvist på grund af coronaen.

Men så kom hun i tanker om den unge tømrer Hamodi Al-Natur, der på ren Pippi Langstrømpe-maner sagde, at det havde han da aldrig prøvet før, så det kunne han godt.

Så langt, så godt, men penge skal der også til. Ad flere omgange var Roskilde Kommune dog behjælpelig, først med at lægge ny asfalt i halvdelen af skolens udtjente boldbur og derefter med 100.000 kroner fra kultur- og idrætsudvalget til at bygge selve ramperne.

- Det er bare sjovt

15-50 frivillige har været inde over - unge, forældre og andre fra lokalsamfundet - men det er Hamodi Al-Natur, der har tegnet ramperne og har trukket det største læs med arbejdet de sidste fire uger.

Vel at mærke ved siden af hans arbejde som tømrerlærling OG den selvstændige virksomhed, han kører ved siden af, selvom han altså endnu ikke er færdigudlært.

- Jeg synes bare, det var sjovt, siger Hamodi Al- Natur stilfærdigt.

Det er ikke, fordi han selv skater eller kendte nogle af egnes skatere i forvejen. Det var nok motivation, at han ikke har prøvet at bygge en skaterampe før.

- Det er ikke så besværligt. Man skal bare sætte sig ind i det og så gøre det, siger den unge tømrer, der er opvokset i Ågerup, men nu bor i Jyllinge.

Indvielse i omgange

Skateramperne bliver som nævnt indviet 21. maj, hvor også kultur- og idrætsudvalgsformand Claus Larsen taler.

På grund af corona kan der ikke være alt for mange på én gang, men hvis det skulle ende sådan, bliver de fremmødte sluset igennem pølseservering og rampe- beundring efter tur.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk