15. august 2020
Siden elbusserne blev introduceret i foråret, har de kørt på "almindelig" strøm, men fra og med 1. januar 2020 bliver strømmen 100 procent grøn. Foto: Anders Petri
Siden elbusserne blev introduceret i foråret, har de kørt på "almindelig" strøm, men fra og med 1. januar 2020 bliver strømmen 100 procent grøn. Foto: Anders Petri
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Halvgrønne busser bliver helt grønne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halvgrønne busser bliver helt grønne
Opdateret 16. december 2019 kl. 11:37
Roskilde - 12. december 2019 kl. 15:13
Af Anders Petri
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fossile brændstoffer og bybusser skal fra nytår være to ting, der overhovedet ikke hænger sammen. I hvert fald ikke Roskilde, hvor man har besluttet at få certificeret bussernes strømforbrug, så det er 100 procent vedvarende energi, der driver busserne. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har valgt, at elbusserne her og nu skal være så grønne som overhovedet muligt for at fremme de mål, vi som kommune har på klima- og energiområdet, siger formanden for Klima- og Miljøudvalget, Karim Friis Arfaoui, i pressemeddelelsen.

Det er Klima- og Miljøudvalget, der har besluttet at udnytte en klausul i kontrakten med operatøren uMove, der gør, at Movia og Roskilde Kommune kan kræve, at strømmen i bybusserne er grøn.

Det koster dog ekstra for kommunen at få grøn strøm i busserne. Først skal der betales 80.000 kroner for en certificering, der sikrer, at strømmen kommer fra vedvarende kilder. Certificeringen sikrer, at der er grøn strøm i ledningsnettet tilsvarende til den mængde, busserne bruger.

Derudover skal uMove kompenseres med 3,75 øre pr. kWh for den strøm, der bruges til at oplade busserne.

Bussernes opladere har hidtil været tilkoblet det almindelige elnet, hvor kun 70 procent af strømmen ifølge pressemeddelelsen kommer fra vedvarende kilder, men fra 1. januar 2020 skal det altså være 100 procent.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk