28. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Halvdelen af de nye boliger er til seniorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halvdelen af de nye boliger er til seniorer
Roskilde - 24. juli 2021 kl. 07:52

I løbet af de sidste fire år er der opført og planlagt ikke mindre end 4.000 boliger i Roskilde Kommune. Næsten halvdelen af disse, helt nøjagtig 47 procent, er indrettet på en måde, så de er egnede for seniorer.

- Vi kan se, at mens der flytter flere til Roskilde Kommune, sker der også en ændring af befolkningens sammensætning, så der bliver flere ældre og flere enlige borgere. Derfor er der behov for nye boligtilbud, så ældre og enlige kan flytte i mindre boliger, fortæller formanden for Byrådets Plan- og Teknikudvalg, Jens Børsting (S)

- Samtidig kan det frigive nogle større huse, som bl.a. familier med børn kan flytte ind i. Målsætningen om at sikre senioregnede boliger har stor prioritet i kommunens nye udviklingsprojekter, forklarer han.

Fællesskab og hjælp
- Seniorer ønsker mindre og boliger, som ikke kræver stor vedligeholdelse, til deres tredje alder. Flere og flere borgere drømmer også om at bo tæt på andre i bofællesskaber, hvor der er et fællesskab og hjælp at hente i hverdagen.

- Vi har oplevet en stor stigning i efterspørgslen på seniorbofællesskaber i de seneste år. De efterspørges af et bredt aldersspænd fra 50-årige og opefter, hvor de yngste i gruppen ikke ser sig selv som 'ældre eller plejekrævende', fortæller teknik-formanden.

Seniorbolig
Senioregnede boliger bør være rummelig nok til at imødese de forskellige boligbehov, som seniorer har og kan udvikle i deres tredje alder - fra frisk og rørig til fysisk besværet.

En senioregnet bolig skal derfor først og fremmest være tilgængelig med niveaufri adgang og opført i ét plan. Hvis boligen ikke er placeret i stueetagen, er det nødvendigt, at der er en elevator.

En senioregnet bolig skal også være i en størrelse, der matcher seniorernes behov - det betyder for det meste 2-3 værelses boliger på max 110 kvadratmeter.

Der er ingen lov med en klar definition af senioregnede boliger. Lovgivningen er kun rettet mod ældre med særlige behov, hvor der er kommunal anvisningsret.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk