21. juli 2019
Felix Fälling i sit unge livs største øjeblik. Knægten fra Trekroner blev i weekenden verdensmester i en sport, som tiltrækker de unge, tricks på rulleskøjter på rampe. Foto: Thijs Tel
gallery icon

Se billedserie

Felix Fälling i sit unge livs største øjeblik. Knægten fra Trekroner blev i weekenden verdensmester i en sport, som tiltrækker de unge, tricks på rulleskøjter på rampe. Foto: Thijs Tel
Foto: Thijs Tel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hallen går amok: Se vildt trick der gjorde Felix til verdensmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hallen går amok: Se vildt trick der gjorde Felix til verdensmester
Roskilde - 19. februar 2019 kl. 14:28
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var deltagere fra 50 lande i den propfyldte skaterhal i hollandske Eindhoven, da der i weekenden blev holdt Winterclash, som er det tætteste, man kommer på et VM i rulleskøjteløb på rampe. Da det hele var ovre, stod 16-årige Felix Fälling fra Trekroner tilbage med trofæet og kan nu kalde sig verdensmester. Mesterskabet kom i hus via et helt vildt sidste trick, hvor knægten hoppede helt ud af banen og brugte rækværket ud til tilskuerne som rail. Du kan se tricket i videoen herunder.

arrow Læs også: Felix bliver ved: Tævede de voksne proffer til DM

Det var nøjagtig det samme trick, som sportens største stjerne, den professionelle Anthony Pottier, vandt de voksne proffers konkurrence med for to år siden.

Da tricket sad, og Felix Fälling løb tilbage for at blive tiljublet af de omkring 3000 tilskuere, skreg speakeren i hallen da også sine lunger ud »Who the fuck is Anthony Pottier?«

Det var noget, den unge Fälling lappede i sig, mens hans nærmeste venner kastede sig over han i vild jubel, og diverse fotografer ilede til for at få de bedste jubelbilleder.

- Anthony Pottier er den store stjerne, og jeg tænkte, at hvis jeg kan sætte hans vindertrick for de professionelle fra for to år siden, og jeg er kun junior, så vinder jeg sgu nok, griner Felix Fälling, som DAGBLADET Roskilde møder ved skaterbowlen i Trekroner mandag eftermiddag.

Siden han var seks år, har han dyrket det, han selv kalder aggressive rollerblading, og der har Roskilde længe været et hotspot. Ikke mindst på grund af Roskilde Festival og skaterparken ved Darup Idrætscenter. Hal 12 og Rabalderparken er også steder, hvor Felix Fälling »fordriver« tiden med træning, træning og træning. Og nu er han altså verdens bedste junior.

Drømmen er naturligvis at blive professionel og kunne leve af sporten, som stadig er meget ung. At blive verdensmester bliver man nemlig ikke rig af.

- Jeg vandt 100 euro. Men det handler ikke om pengene. Det handler om at kunne sige »I fucking did it«. Med det trick jeg lavede i weekenden, har jeg vist mig frem internationalt for producenter af både udstyr og tøj, og det er der, pengene ligger, siger Felix Fälling.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk